Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

10 / 11 / 2023

Wat is mijn warmtepomp meldcode?

Wat is de warmtepomp meldcode en de maatregelenlijst?


Wat is mijn warmtepomp meldcode?

Warmtepomp meldcode. Wat is mijn warmtepomp meldcode en hoe kom ik daar achter? Dat is een van de vragen die veel bij ons binnenkomt. Mogelijk heeft u een warmtepomp op het oog of heeft u deze al laten installeren. Dan begint dan zoektocht naar de juiste warmtepomp meldcode om uw subsidieaanvraag te doen. Hieronder wat meer informatie, zodat uw subsidieaanvraag in een keer goed gaat.

Check je warmtepomp subsidie

Wat is de warmtepomp meldcode?

Om in aanmerking te komen voor de ISDE subsidie heeft u een meldcode nodig. Iedere type warmtepomp heeft zijn eigen unieke meldcode. Aan deze meldcode hangen een aantal gegevens, zoals: het vermogen van de warmtepomp, het soort warmtepomp en het merk. Afhankelijk van het soort warmtepomp en het vermogen krijgt u een bepaald subsidiebedrag. Dit is minimaal 500 euro, maar kan oplopen tot wel 8.500 euro voor bepaalde soort warmtepompen.

De meldcode voor uw warmtepomp kan u vinden in de apparatenlijst van RVO. De meest installateurs geven u deze meldcode mee bij de verkoop of installatie van uw product. Gemakkelijk zoeken in deze lijst kan lastig zijn. Wij raden u aan eens naar onze subsidietool te kijken. Daarin kan u gemakkelijk uw warmtepomp zoeken aan de hand van de naam en merk in plaats van de meldcode.

Mijn warmtepomp meldcode staat niet in de lijst!

Het kan zijn dat uw warmtepomp niet in de apparatenlijst staat en dus geen meldcode heeft. Komt u dan niet meer in aanmerking voor de subsidie? Nee, dat gelukkig niet. Niet iedere warmtepomp staat onder de volledige naam in de lijst. Het kan zijn dat uw installateur een eigen naam voert. Check dit goed voordat u een warmtepomp aanschaft.

U kan ook voor warmtepompen die niet op de lijst van RVO staan een subsidie aanvragen. Dan zal het wel nodig zijn extra technische informatie aan te leveren. De overheid zal extra goed willen controleren of u aan de voorwaarden voldoet. Lees hier meer over de warmtepomp subsidie 2022. Wij verwachten dat de meldcodes ook volgen jaar van belang zijn.

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie