Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

04 / 02 / 2023

Wat is de terugverdientijd van een zonneboiler

Wat is de zonneboiler terugverdientijd en is dit interessant?


Wat is de terugverdientijd van een zonneboiler

Interesse in een zonneboiler? Dan wil je natuurlijk graag weten wat de terugverdientijd van een zonneboiler is. Hoe kan je deze terugverdientijd berekenen en wat voor effect hebben al die prijsstijgingen van energie? In dit blogbericht alle informatie op een rijtje met aandacht voor de terugverdientijd zonneboiler in 2022.

Subsidie Zonneboiler Checken

Terugverdientijd zonneboiler

Kort samengevat ligt de terugverdientijd van een zonneboiler nu tussen de 7 en 18 jaar. De meeste zonneboilers gaan langer mee dan 25 jaar, dus je verdient de investering ook echt terug. Alleen jouw situatie bepaald dus sterk of je terugverdientijd langer of korter is. De kosten van de zonneboiler kunnen sterk verschillen per situatie, als bijvoorbeeld meer materiaal nodig is om de boiler goed te bevestigen op het dak of nu met stijgende materiaalkosten. Naast de aanschafkosten moet je kijken naar de besparingen, de besparing op je aardgasverbruik. Tot slot is er natuurlijk de ISDE subsidie voor zonneboilers. Je krijgt tot wel 30 procent voordeel op de aanschaf van een zonneboiler de komende jaren.

Terugverdientijd zonneboiler berekenen

Zeker met de enorm gestegen gasprijzen is het steeds meer de moeite om een zonneboiler aan te schaffen. De meest populaire zonneboilers zijn die van ATAG, HRsolar en Remeha. De prijzen daarvan zijn ook wel wat gestegen, maar dit weegt niet op tegen de extra subsidie en snelle terugverdientijd. Laten we een voorbeeld nemen om een goede terugverdientijd te berekenen. De HRsolar All Senz 300 Maxis 3 is een veelverkochte zonneboiler. Geschikt voor huishouden met 4 tot 6 personen.

Je begint met te kijken naar de aanschafkosten en de subsidie die je voor het apparaat kan krijgen. De richtprijs inclusief de montage is zo'n 7.300 euro. De subsidie die je kan krijgen is 3.274 euro. Dat maakt voor een totale investering van 4.026 euro. Heb je zelf geen spaargeld om de zonneboiler te kopen? Dan zijn er ook een aantal landelijke leningen beschikbaar om je te helpen. Denk bijvoorbeeld aan de Energiebespaar Lening.

Stap twee is te bepalen hoeveel je per jaar bespaart. De Maxis 3 bespaart zo'n 500 kuub aardgas per jaar. De kosten van aardgas liggen op dit moment op maar liefst 2 euro per kuub. Dit zou betekenen dat je 1.000 euro per jaar bespaard en na iets langer dan 4 jaar de zonneboiler hebt terugverdiend! Stel de aardgasprijzen dalen stevig naar 1 euro per kuub, dan hebben we het alsnog over een acceptabele 8 jaar terugverdientijd.

 

 

 

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie