Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

26 / 01 / 2022

Subsidie zonneboiler 2022 - gratis stappenplan

Kan ik zonneboiler subsidie krijgen in 2022?


Subsidie zonneboiler 2022 - gratis stappenplan

Is er ook een zonneboiler subsidie beschikbaar in 2022? Wij krijgen deze vraag steeds vaker binnen. Voor iedereen die volgend jaar aan de slag wil met een verbouwing of aanschaf van een zonneboiler is dit een belangrijke vraag. In dit blog aandacht voor de subsidie zonneboiler 2022 en hoe je de subsidie kan aanvragen.

Subsidie Zonneboiler Aanvragen

Zonneboiler subsidie 2022

De ISDE subsidie is een brede regeling waaruit ook de zonneboiler wordt ondersteunt. Samen met isolatie en de warmtepomp is het mogelijk voor een grote groep installaties subsidie te ontvangen. De hoogte van de zonneboiler subsidie hangt af van het vermogen van de installatie. Het gemiddelde subsidiebedrag komt al snel neer op circa 1.000 euro per zonneboiler. In 2021 is er ruim 124 miljoen euro beschikbaar aan subsidie en het budget lijkt toereikend. Halverwege het jaar is er nog ongeveer 90 miljoen euro beschikbaar.

Gaat u een zonneboiler aanschaffen in 2022, dan kan u nu nog geen subsidieaanvraag doen. Dat kan pas na de installatie van de zonneboiler. De verwachting is dat de ISDE subsidie tot zeker 2025 open blijft. De overheid heeft in diverse beleidsstukken toegezegd zelfs tot 2030 duurzame installaties te ondersteunen. Er gaan zelfs geluiden om de subsidiebedragen voor warmtepompen, isolatie en zonneboilers te verhogen. Het subsidiebedrag dat je kan ontvangen per zonneboiler hangt af van het vermogen van de installatie. Gemiddeld is het subsidiebedrag 1.100 euro. 

 

Toch extra subsidie zonneboiler in 2022?!

In de Tweede Kamer is een motie aangenomen eind 2021 om de zonneboiler toch extra subsidie te geven. Dit maakt dat je wel tot 1.700 euro gemiddeld subsidie krijgt op een zonneboiler, toch de moeite!

 

Zonneboiler subsidie aanvragen 2022

De subsidieregeling voor de zonneboiler zal er in 2022 waarschijnlijk nagenoeg hetzelfde uitzien als dit jaar. Het is dan ook belangrijk alvast rekening te houden met de voorwaarden, zodat je geen kansen misloopt. Hieronder de belangrijkste voorwaarden en stappen waar je rekening mee moet houden voor je zonneboiler subsidieaanvraag:

1. De zonneboiler mag je niet zelf installeren. Zorg dat je de zonneboiler laat plaatsen door een installatiebedrijf om in aanmerking te komen voor de subsidie.

2. Laat de installateur van de zonneboiler duidelijk op de factuur vermelden over wat voor soort zonneboiler het gaat. Het liefst is er een meldcode zichtbaar. Deze meldcode maakt dat de overheid snel ziet welke zonneboiler je hebt gekocht en wat het bijbehorende subsidiebedrag is.

3. Bewaar het bewijs van betalen en de factuur goed, deze moet je later toevoegen aan de subsidieaanvraag.

4. Zorg ervoor dat je de ISDE subsidie binnen 12 maanden ná het installeren van de zonneboiler aanvraagt.

5. Overweeg je je woning te isoleren? Misschien heb je dan kans op extra subsidie. Je mag voor één isolerende maatregel subsidie aanvragen (bijvoorbeeld vloer of dakisolatie) als je de aanvraag maar combineert met de zonneboiler. Lees hier meer over de isolatie subsidie.

 

Het aanvragen van zonneboiler subsidie kan veel tijd kosten. We kunnen je er ook bij helpen. Voor 85 euro achteraf betalen regelen wij alles. Check onze subsidietool om snel te checken wat je subsidiebedrag wordt en hoe je het binnen enkele minuten kan regelen.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie