Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

10 / 11 / 2023

Subsidie inductie kookplaat

Is er een subsidie voor inductie koken beschikbaar?


Subsidie inductie kookplaat

Subsidie inductie kookplaat. Inductie ofwel elektrisch koken is de toekomst. Bijna 80 procent van de nieuwe kopers kiest voor een elektrische kookplaat. Niet langer wordt op elektra koken gezien als een vervelend iets, maar steeds meer als een moderne en veiligere keuze. Omdat we afscheid gaan nemen van aardgas doemt wel de vraag op: kan je een subsidie krijgen voor een inductie kookplaat?

ISDE Subsidie Aanvragen

 

Aardgasvrij en elektrisch koken

Stap voor stap zal de Nederlandse woningvoorraad minder aardgas gaan verbruiken. Op de route om van het aardgas af te stappen is koken op elektriciteit de meest logische eerste stap. Voor de mensen thuis zal dit een logische keuze zijn als er bij een verhuizing of renovatie een nieuwe keuken moet komen. De tweede stap is het verminderen van het aardgasverbruik door te isoleren of te kiezen voor een duurzame manier van verwarmen. Vaak ik dit een grotere stap die meer kosten met zich meebrengt.

Verschillende gemeenten zijn nu bezig met aardgasvrije wijken en projecten. Het doel is zo wijk voor wijk Nederland van het aardgas af te krijgen of voor te bereiden op een alternatief. Het kan zijn dat je zo te maken gaat krijgen met het eerder vervangen van de gaskookplaat of meer moet investeren in de woning. De kosten om de woning verduurzaamd te krijgen komen gemiddeld neer op 40.000 euro. Dit is een behoorlijk bedrag. Deze kosten bestaan uit de volgende posten, waar voor elektrisch koken een bedrag van € 1.734.000 is opgenomen.

 

Subsidie voor inductie koken

Subsidie voor elektrisch koken, bestaat dat? Ja, er is een subsidie beschikbaar. Onder de ISDE subsidie kan je subsidie krijgen, maar dan moet je wel helemaal van het aardgas afgaan. Dus zo gemakkelijk is het niet om subsidie te krijgen. Wel is er de ISDE subsidie die helpt bij het aansluiten op het warmtenet voor particulieren. De bijdrage per woning komt hier neer op € 3.325. Het idee van deze subsidie is dat hiermee ook deels de kosten van elektrisch koken worden verkleind.

Ook is er een isolatie subsidie beschikbaar die tot 20 procent voordeel biedt bij het isoleren van de woning. Dat kan een mooi beginpunt zijn. Tot slot zijn er wel een aantal lokale subsidies voor inductie koken beschikbaar. Een aantal gemeenten dat meedoet aan de aardgasvrije wijkplannen van de rijksoverheid stelt deze subsidie beschikbaar. Wij helpen niet bij het aanvragen van subsidies op kookplaaten en inductie koken.

Benieuwd naar je andere subsidiekansen? Doe dan de gratis check en kies ervoor om ontzorgd te worden.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie