Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

04 / 02 / 2023

SVOH subsidie aanvragen

Hoe vraag je SVOH subsidie aan?


SVOH subsidie aanvragen

In 2022 komt er een subsidie beschikbaar voor particuliere verhuurders en beleggers. De SVOH subsidie maakt het mogelijk om steun te krijgen bij isolerende maatregelen en onderhoud. In dit blogbericht meer over de SVOH subsidie en hoe je die kan aanvragen.

 

De SVOH subsidie

Voor verhuurders in de gereguleerde huursector (huur tot 752,33 euro per maand) mag er geen extra huurverhoging worden gevraagd in 2021. Om investeringen op pijl te houden wil de politiek beleggers en particuliere verhuurders stimuleren om te verduurzamen. Met de Subsidie Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) moet dit gaan gebeuren. Er is vanaf 2022 ruim 160 miljoen euro beschikbaar tot waarschijnlijk 2026 om deze woningen te verduurzamen.

Je kan in aanmerking komen voor deze subsidie als je voor maximaal 50 woningen een aanvraag doet. De SVOH subsidie is aan te vragen wanneer je twee isolerende maatregelen neemt, twee onderhoudsmaatregelen of een combinatie daarvan. De onderhoudsmaatregelen moeten wel leiden tot verduurzaming van de woning of ondersteuning daarvan. Het is ook mogelijk energieadvies gesubsidieerd te krijgen. Daar kan je alleen aanspraak op maken wanneer je de twee maatregelen gaat uitvoeren. De isolerende en onderhoudsmaatregelen die in aanmerking komen worden waarschijnlijk:

Isolatiemaatregelen: Spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, zolder/vlieringisolatie, bodem/vloerisolatie, HR of triple glas en het aanleggen van een ventilatiesysteem.

Onderhoud: Een buitenkozijn voor deur of raam en het vervangen of installeren van een ventilatiebox. 

Energieadvies

 

Het aanvragen van de SVOH subsidie

De regeling wordt eind dit jaar of begin 2022 bekend gemaakt. Op dat moment zullen wij ook meer informatie op deze website plaatsen. Voor nu verwachten we dat er gewerkt zal worden met een SVOH subsidie uitvoerdersformulier. Op dit formulier moet de aannemer, isolatiepartij of bouwbedrijf verklaren dat bepaalde werkzaamheden zijn uitgevoerd met bepaalde kwaliteit. Hierbij moeten dan de facturen, betalingsbewijs en foto’s worden toegevoegd. Kortom, een hoop documenten en verantwoording. Helaas ging het in het verleden mis met aanvragen.

Als ondernemer bent u al druk genoeg, dus is het laten ontzorgen van de subsidieaanvraag een logische stap. Op dit moment helpen wij nog niet bij zakelijke subsidieaanvragen. Bekijk de website van de overheid voor meer informatie.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie