Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

20 / 06 / 2020

Nieuwe subsidieregeling verduurzaming woningcorporaties

Nieuwe RVV regeling vanaf 2021 beschikbaar voor de verduurzaming van sociale huurwoningen


Nieuwe subsidieregeling verduurzaming woningcorporaties

Op 1 januari 2021 is het zover: de nieuwe subsidieregeling voor het verduurzamen van corporatiewoningen gaat open. Deze subsidie voor het verduurzamen van huurwoningen is een vervolg op de RVV-V (Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming). Al lang werd gespeculeerd over een vervolg op deze regeling. Er is een budget beschikbaar van 150 miljoen euro.

 

Voorwaarden van nieuwe RVV subsidie 2021

Deze nieuwe subsidieregeling kwam eerder dan gedacht en maakt onderdeel uit van het Urgenda-Vonnis. Daarbij wordt deze subsidie gezien als een kans om de bouwsector te ondersteunen n.a.v. de Coronacrisis. Net als bij de STEP en oude RVV subsidie moeten er minstens drie labelstappen (Energie-Index) gezet worden. Belangrijk om te weten is dat deze regeling alleen op de eerste dag van een nieuw kwartaal gesloten kan worden. Wanneer er voor 1 april meer dan 150 miljoen aan subsidie aangevraagd is, dan wordt dit gehonoreerd.

De voorwaarden blijven waarschijnlijk grotendeels ongewijzigd: een recent energielabel (Energie-Index) van niet ouder dan zes maanden is nodig, drie labelstappen en afronding van de werkzaamheden binnen drie jaar na de aanvraag. Het is aan de woningcorporatie de investeringsverklaring in te dienen bij RVO én na afloop deze verklaring definitief te maken. De uiteindelijke heffingsvermindering kan de woningcorporatie dan aftrekken van de te betalen verhuurderheffing. Dit bedrag kan flink oplopen van minimaal 3.000 tot maximaal 10.000 euro subsidie per woning.

 

Hoe bereid ik me voor als woningcorporatie of als marktpartij?

Voor woningcorporaties is het van belang in kaart te brengen welke woningen gerenoveerd en verduurzaamd gaan worden de komende drie jaar. Daarbij is het van belang te beschikken over een recent afgemeld energielabel. Energielabels ouder dan 6 maanden voldoen niet aan de subsidievoorwaarden.

Voor marktpartijen zoals installateurs of aannemers is het van belang in hun projecten met woningcorporaties deze mogelijkheden aan de voorkant te bespreken. De inzet van een subsidie kan mogelijk een uitbreiding van het project of net andere keuzes betekenen. Misschien vind die warmtepomp of extra isolatie toch wel zijn weg in het project?

 

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie