Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

09 / 10 / 2021

Kan ik voor meerdere apparaten ISDE subsidie aanvragen?

ISDE subsidie meerdere apparaten, kan dat?


Kan ik voor meerdere apparaten ISDE subsidie aanvragen?

Voor meerdere apparaten ISDE subsidie aanvragen

Wij krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is voor meerdere warmtepompen of zonneboilers subsidie aan te vragen. Soms komt het zo uit dat u met de plaatsing van bijvoorbeeld twee zonneboilers beter aan uw warmwaterbehoefte voldoet. Net als in sommige gevallen het plaatsen van twee warmtepompen ervoor zorgt dat u geheel van het aardgas kan afstappen. Beide apparaten zijn niet goedkoop in de aanschaf, vandaar dat de ISDE subsidie in het leven is geroepen. Met deze subsidie kan u 20 tot 30 procent voordeel krijgen op de aanschafprijs.

Bereken je ISDE subsidie

Het zou natuurlijk zonde zijn als u bij de aanschaf van uw twee warmtepomp of zonneboiler de subsidie misloopt. Gelukkig is het mogelijk ook voor de tweede installatie subsidie aan te vragen. Het is belangrijk dat op de factuur van de installateur duidelijk vermeldt staat om hoeveel warmtepompen het gaat, wat het merk is en dat de warmtepomp is geplaatst. Tot slot moet u betalingsbewijzen aanleveren, zodat duidelijk is dat u voor beide apparaten heeft betaald.

Vanzelfsprekend moet u ook voldoen aan de algemene voorwaarden. Zo komt uw nieuwbouwwoning niet in aanmerking voor subsidie, moet u de subsidieaanvraag uiterlijk 12 maanden na installatie doen en moet uw apparaat op de subsidielijst van de overheid staan. U kan eenvoudig naar uw warmtepomp zoeken in onze subsidietool.

Gaat u de subsidie zelf aanvragen bij RVO? Dan moet u per apparaat per keer alle stappen doorlopen en letten op alle voorwaarden. U kan in ons systeem in één keer de subsidieaanvraag voor meerdere warmtepomp of zonneboilers doen. Let wel op dat u alle facturen en betaalbaalbewijzen upload. Vervolgens regelen wij alle stappen bij RVO. Benieuwd hoeveel subsidie u kan krijgen, bekijk dan onze subsidietool.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie