Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

13 / 11 / 2021

SVOH subsidie aanvragen

Hoe vraag je SVOH subsidie aan?


SVOH subsidie aanvragen

In 2022 komt er een subsidie beschikbaar voor particuliere verhuurders en beleggers. De SVOH subsidie maakt het mogelijk om steun te krijgen bij isolerende maatregelen en onderhoud. In dit blogbericht meer over de SVOH subsidie en hoe je die kan aanvragen.

 

De SVOH subsidie

Voor verhuurders in de gereguleerde huursector (huur tot 752,33 euro per maand) mag er geen extra huurverhoging worden gevraagd in 2021. Om investeringen op pijl te houden wil de politiek beleggers en particuliere verhuurders stimuleren om te verduurzamen. Met de Subsidie Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) moet dit gaan gebeuren. Er is vanaf 2022 ruim 160 miljoen euro beschikbaar tot waarschijnlijk 2026 om deze woningen te verduurzamen.

Je kan in aanmerking komen voor deze subsidie als je voor maximaal 50 woningen een aanvraag doet. De SVOH subsidie is aan te vragen wanneer je twee isolerende maatregelen neemt, twee onderhoudsmaatregelen of een combinatie daarvan. De onderhoudsmaatregelen moeten wel leiden tot verduurzaming van de woning of ondersteuning daarvan. Het is ook mogelijk energieadvies gesubsidieerd te krijgen. Daar kan je alleen aanspraak op maken wanneer je de twee maatregelen gaat uitvoeren.

 

Het aanvragen van de SVOH subsidie

De regeling wordt eind dit jaar of begin 2022 bekend gemaakt. Op dat moment zullen wij ook meer informatie op deze website plaatsen. Voor nu verwachten we dat er gewerkt zal worden met een SVOH subsidie uitvoerdersformulier. Op dit formulier moet de aannemer, isolatiepartij of bouwbedrijf verklaren dat bepaalde werkzaamheden zijn uitgevoerd met bepaalde kwaliteit. Hierbij moeten dan de facturen, betalingsbewijs en foto’s worden toegevoegd. Kortom, een hoop documenten en verantwoording. Helaas ging het in het verleden mis met aanvragen.

Vanuit Simpel Subsidie werken we aan software om deze aanvragen transparant, gemakkelijk en goedkoper te maken. We gaan voor de SVOH subsidie waarschijnlijk ook software maken. Interesse om een subsidieaanvraag te doen of samen te werken? Neem dan contact met ons op via: info@simpelsubsidie.nl. Via ons platform werken we al samen met bouwbedrijven en isolatiepartijen om de subsidie aanvragen en checken zo gemakkelijk mogelijk te maken.  

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Extra isolatie subsidie beschikbaar in 2022?!

SVOH subsidie aanvragen

Een warmtepomp kopen of huren - De voor en nadelen