Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

10 / 11 / 2023

Isolerende deur subsidie

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor mijn isolerende deur in 2023?


Isolerende deur subsidie

Met de nieuwe isolatiesubsidie in 2023 ontstaan er een hoop mogelijkheden om energie te besparen. Een van deze mogelijkheden is de isolerende deur. Maar wat is een isolerende deur? Een isolerende deur heeft een isolatielaag tussen de binnen- en buitenkant, dit houdt de kou extra goed binnen. Hoe lager de U-waarde van de isolatie, hoe beter de deur is geïsoleerd. Meer informatie over de U-waarde en energiebesparing is te lezen op onze website. 

Check je isolatie subsidie

Subsidie op isolerende deuren

Je kan voor isolerende maatregelen zoals HR++ en triple glas subsidie krijgen. Net als het glas, hangt de isolatie voor de isolerende deuren af van de isolatiewaarde. Voor een isolatiewaarde die gelijk is aan het HR++ glas kan je 53 euro subsidie ontvangen. Is de isolatiewaarde gelijk aan die van triple glas dan is het bedrag per m2 150 euro. Het subsidiebedrag komt ongeveer neer op 30 procent van de aanschafkosten. Je kan zowel subsidie voor je isolerende achter- als voordeur aanvragen. In 2023 zijn deze subsidiebedragen net anders. Hieronder alle bedragen en voorwaarden op een rijtje. Vraag je voor alleen glas subsidie aan? Dan is het subsidiebedrag lager. De overheid ziet glas, deuren en kozijnen allemaal als één maatregel.

Waar kan u nog meer isolatie subsidie op krijgen?

Behalve de isolerende deuren en glas zijn er nog meer isolatie subsidie mogelijkheden. Zo kan je voor het dak, de vloer en gevel ook subsidie ontvangen. Per maatregel moet je een minimale hoeveelheid vierkante meter isoleren. Je kan deze voorwaarden allemaal automatisch checken via onze isolatie subsidietool. Voor je aanvraag is het verstandig op een aantal voorwaarden te letten. Zo moet u je je maatregelen laten uitvoeren door een erkend bouwbedrijf, heb je 24 maanden na uitvoering de tijd je subsidie aan te vragen en kan je één isolatiemaatregel ook combineren met een warmtepomp of zonneboiler. Let op wij doen geen subsidieaanvragen voor isolerende deuren. Je kan de subsidie wel bij ons aanvragen, als je het aantal m2 deuren op kan tellen bij het glas. Vaak ontbreekt informatie waardoor de overheid 2-3 maanden langer over de aanvraag doet. Je kan beter direct met de overheid en je aannemer schakelen als u voor isolerende deuren subsidie wilt aanvragen. In dit blog kan je meer lezen over de subsidie op kozijnen en isolerend glas.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie