Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

17 / 10 / 2022

Isolerende deur subsidie

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor mijn isolerende deur in 2022?


Isolerende deur subsidie

Met de nieuwe isolatiesubsidie in 2022 ontstaan er een hoop mogelijkheden om energie te besparen. Een van deze mogelijkheden is de isolerende deur. Maar wat is een isolerende deur? Een isolerende deur heeft een isolatielaag tussen de binnen- en buitenkant, dit houdt de kou extra goed binnen. Hoe lager de U-waarde van de isolatie, hoe beter de deur is geïsoleerd. Meer informatie over de U-waarde en energiebesparing is te lezen op onze website. Let op u kan bij ons geen subsidiecheck doen voor isolerende deuren of de aanvraag regelen.

Check je isolatie subsidie

Subsidie op isolerende deuren

U kan voor isolerende maatregelen zoals HR++ en triple glas subsidie krijgen. Net als het glas, hangt de isolatie voor de isolerende deuren af van de isolatiewaarde. Voor een isolatiewaarde die gelijk is aan het HR++ glas kan u 53 euro subsidie ontvangen. Is de isolatiewaarde gelijk aan die van triple glas dan is het bedrag per m2 150 euro. Het subsidiebedrag komt ongeveer neer op 30 procent van de aanschafkosten. U kan zowel subsidie voor uw isolerende achter- als voordeur aanvragen. In 2022 zijn deze subsidiebedragen verhoogd. Hieronder alle bedragen en voorwaarden op een rijtje:

Waar kan u nog meer isolatie subsidie op krijgen?

Behalve de isolerende deuren en glas zijn er nog meer isolatie subsidie mogelijkheden. Zo kan u voor het dak, de vloer en gevel ook subsidie ontvangen. Per maatregel moet u een minimale hoeveelheid vierkante meter isoleren. U kan deze voorwaarden allemaal automatisch checken via onze isolatie subsidietool. Voor uw aanvraag is het verstandig op een aantal voorwaarden te letten. Zo moet u uw maatregelen laten uitvoeren door een erkend bouwbedrijf, heeft u 12 maanden na uitvoering de tijd uw subsidie aan te vragen en kan u één isolatiemaatregel ook combineren met een warmtepomp of zonneboiler. Let op wij doen geen subsidieaanvragen voor isolerende deuren. Vaak ontbreekt informatie waardoor de overheid 2-3 maanden langer over de aanvraag doet. U kan beter direct met de overheid en uw aannemer schakelen als u voor isolerende deuren subsidie wilt aanvragen. In dit blog kan u meer lezen over de subsidie op kozijnen en isolerend glas.

Op zoek naar een isolatie specialist?

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Vacuümglas subsidie aanvragen

Triple glas subsidie

Subsidie nieuwe kozijnen en dubbel glas