Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

03 / 02 / 2022

Isolatie subsidies voor woningen in 2022

Welke mogelijkheden zijn er voor subsidie bij het isoleren van de eigen woning of VvE


Isolatie subsidies voor woningen in 2022

Wil je subsidie voor je isolatiemaatregelen aanvragen? In dit blog alle mogelijkheden voor de woning isolatie subsidie op een rijtje. Dit jaar krijg je tot 30 procent subsidie, dus zeker de moeite om je in te verdiepen.

Gratis je isolatie subsidie checken

Subsidie aanvragen voor isolatie in 2022

In 2022 is de isolatie subsidie veranderd. 30% bij het uitvoeren van twee of meer isolatiemaatregelen. Wel is het mogelijk om een warmtepomp of zonneboiler te combineren met één isolatiemaatregel. Belangrijk is dat je uiterlijk 12 maanden na het plaatsen van de eerste isolatiemaatregel je subsidie aanvraagt. Heb je bijvoorbeeld in april je vloer laten isolereren, dan moet je voor april het jaar daarop voor alle isolatiemaatregelen de ISDE subsidie aanvragen. Ben je lid van een VvE? De VvE isolatie subsidie werkt net weer anders. Dit valt onder de SEEH regeling. Je moet daar ook tenministe twee maatregelen nemen en vaak een groot deel van de VvE verduurzamen om in aanmerking te komen.

Op zoek naar een isolatie specialist?

Om in aanmerking te komen voor de ISDE subsidie is het belangrijk te voldoen aan de voorwaarden. Zo moet het isolatiemateriaal aan bepaalde voorwaarden voldoen. Hieronder de verschillende voorwaarden per soort isolatie. Het best is als het isolatiemateriaal dat je kiest een isolatie meldcode heeft. Met deze meldcode weet de overheid precies welke kwaliteit er geplaatst is en kan de subsidie snel worden uitgekeerd. Heb je geen meldcode? Dan kan je ook subsidie aanvragen, maar zorg er wel voor dat de aannemer de hoeveel m2, kwaliteit (Rd-waarde) en merkisolatie op de factuur zet. De ISDE subsidie berekenen is gemakkelijk te doen met de tabel hieronder voor zowel isolatie als glas.

Voor het isolerend glas loopt het subsidievoordeel flink op. Belangrijk om te weten is dat je alleen voor de m2 glas in aanmerking komt. Isolerende kozijnen komen niet in aanmerking voor de subsidie. Voor triple glas is het dan weer wel verplicht om een nieuw kozijn te plaatsen.

Voor een vast bedrag kunnen wij je helpen met de subsidieaanvraag. Hieronder een filmpje waarin we de voorwaarden en andere aandachtspunten voor de subsidieaanvraag met je doornemen.

 

Veelgestelde vragen bij isolatie subsidie voor de woning

Hieronder tot slot nog wat informatie/vragen die vaak aan ons gesteld worden. Een vraag die vaak voorkomt is of je de isolatie zelf mag plaatsen en dan subsidie kan aanvragen. Het antwoord is dat dat niet mogelijk is. De isolatie moet zijn geplaatst door een bouwbedrijf. Dit is ook het geval bij de warmtepomp of zonneboiler subsidie. Een andere vraag is of je zonnepanelen als twee maatregel mag opgeven. Dit is helaas niet het geval. Je mag alleen één isolatiemaatregel combineren met de warmtepomp of zonneboiler. Tot slot de vraag of kozijnen, glas en deuren als aparte maatregelen worden gezien. Nee, helaas niet. Al deze maatregelen vallen voor de overheid onder één maatregel.

 

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie