Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

02 / 02 / 2022

Isolatie subsidie aanvragen eigen huis

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor energiebesparing


Isolatie subsidie aanvragen eigen huis

Hoe vraag je isolatie subsidie aan voor je eigen huis? In dit blog gaat we stap voor stap door de voorwaarden heen zodat je voor je isolatie subsidie kan aanvragen. Let op deze subsidieregeling is voor je eigen huis. Als verhuurder kom je niet in aanmerking voor de subsidie.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Subsidie voor isolatie aanvragen

De ISDE subsidie kan gebruikt worden door woningeigenaren die minimaal twee energiebesparende maatregelen nemen. Het gaat hier om de isolatie van de spouw, dak, gevel of het plaatsen van HR++ glas of triple gas. Het gaat hier om het isoleren van woonvertrekken. De garage of een bijgebouw komen dus niet zomaar in aanmerking voor de subsidie. Voor hetopwekken van duurzame energie en verwarming door middel van een warmtepomp of zonneboiler is ook subsidie te krijgen. Je mag wel één isolerende maatregel combineren met zo'n installatie.

Voor het aanvragen van de subsidie is het belangrijk om te weten dat de subsidie aangevraagd moet worden voordat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. Daarnaast moet u voldoen aan bepaalde minimale isolatie-eisen per bouwdeel. Dit klinkt ingewikkeld, maar betekent dat er een bepaalde hoeveelheid isolatie geplaatst moet worden in bijvoorbeeld de vloer of het dak. Daarnaast is er een minimale oppervlakte die geïsoleerd moet worden. Alleen een deel isoleren van het dak of de vloer wordt niet gestimuleerd, maar het liefst moet de gehele oppervlakte aangepakt worden. Dit is positief omdat de energiebesparing zo het hoogste zal zijn.

Op zoek naar een isolatie specialist?

Hoeveel subsidie op isolatie kan ik krijgen

Subsidie voor isolatie aanvragen in 2022 is nog voordeliger, omdat de subsidiebedragen verhoogd zijn. De gemiddelde isolatiesubsidie bedraagt daarom maximaal 30% van het geïnvesteerde bedrag. Dit is een aanzienlijke subsidie die zorgt voor een snellere terugverdientijd. Voor isolatie zijn de volgende bedragen per m2 beschikbaar. Let wel op dat je een minimaal aantal m2 moet isoleren. Bij dakisolatie is dat bijvoorbeeld 20 m2.

Voor isolerend glas kan je ook subsidie krijgen. De bedragen voor HR++ en triple glas zijn flink verhoogd, dus is het echt de moeite die subsidie aan te vragen. Hieronder bedragen die je kan krijgen:

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie