Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

15 / 01 / 2021

Isolatie subsidie aanvragen eigen huis

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor energiebesparing


Isolatie subsidie aanvragen eigen huis

Nederland wil zijn CO2 uitstoot in 2050 met 95% verminderen ten opzichte van 1990. Om dit voor elkaar te krijgen is energiebesparing een belangrijk onderdeel van het Nederlandse Klimaatbeleid. Een van de grotere verbruikers van energie zijn de meer dan 7 miljoen Nederlandse woningen. Om woningeigenaren te stimuleren energie te besparen is er de mogelijkheid de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aan te vragen. In dit blog meer over de mogelijkheden om isolatie subsidie aan te vragen.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Subsidie voor isolatie

De SEEH subsidie kan gebruikt worden door woningeigenaren die minimaal twee energiebesparende maatregelen nemen. Het gaat hier om de isolatie van de spouw, dak, gevel of het plaatsen van HR++ glas of triple gas. Het gaat hier om het isoleren van woonvertrekken. De garage of een bijgebouw komen dus niet zomaar in aanmerking voor de subsidie. Het opwekken van duurzame energie en verwarming door middel van een warmtepomp of zonneboiler valt onder een andere regeling: De ISDE subsidie.

Voor het aanvragen van de subsidie is het belangrijk om te weten dat de subsidie aangevraagd moet worden voordat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. Daarnaast moet u voldoen aan bepaalde minimale isolatie-eisen per bouwdeel. Dit klinkt ingewikkeld, maar betekent dat er een bepaalde hoeveelheid isolatie geplaatst moet worden in bijvoorbeeld de vloer of het dak. Daarnaast is er een minimale oppervlakte die geïsoleerd moet worden. Alleen een deel isoleren van het dak of de vloer wordt niet gestimuleerd, maar het liefst moet de gehele oppervlakte aangepakt worden. Dit is positief omdat de energiebesparing zo het hoogste zal zijn.

 

Hoeveel subsidie voor isolatie kan ik krijgen

Subsidie voor isolatie aanvragen in 2020 is nog voordeliger, omdat de subsidiebedragen verhoogd zijn. De gemiddelde isolatiesubsidie bedraagt daarom maximaal 30% van het geïnvesteerde bedrag. Dit is een aanzienlijke subsidie die zorgt voor een snellere terugverdientijd. Het maximale subsidiebedrag kan oplopen tot circa 10.000 euro. Daarnaast is de BTW voor de arbeidskosten geen 21% maar 9%.

Tot slot is het ook mogelijk te beginnen met een gesubsidieerd energieadvies. Voor niet iedereen is het gelijk duidelijk hoe het beste energie bespaard kan worden. Tijdens dit energieadvies worden ook de mogelijkheden van zonneboilers en warmtepompen meegenomen. Voor het adviesrapport is maximaal 150 euro subsidie beschikbaar.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

ontvang ons gratis stappenplan

Wij sturen jou ons gratis stappenplan subsidie aanvragen toe.

Meer blogs van Simpel Subsidie

Extra subsidie voor warmtepomp

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?

Kan ik mijn woning aan de binnenkant isoleren?