Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

09 / 10 / 2021

Kom ik in aanmerking voor subsidie als mijn oude warmtepomp wordt vervangen?

Subsidie voor vervangen oude warmtepomp, is dat een mogelijkheid?


Kom ik in aanmerking voor subsidie als mijn oude warmtepomp wordt vervangen?

Subsidie voor vervangen oude warmtepomp

Regelmatig krijgen wij vragen van de koplopers die jaren terug al een warmtepomp hebben aangeschaft. Soms gaan de vragen over de beste warmtepomp die nu op de markt te verkrijgen is, vaker gaat het over de ISDE subsidie. Want als u bijvoorbeeld een 10 jaar oude warmtepomp gaat vervangen met een nieuw model, kan u dan voor de nieuwe warmtepomp een subsidie krijgen?

ISDE Subsidie Aanvragen

De ISDE subsidie is daar niet duidelijk over, maar wees gerust: ja, u kan subsidie ontvangen voor een nieuwe warmtepomp. Vanuit de rijksoverheid wordt de aanschaf van een warmtepomp gestimuleerd, omdat we voor 2050 afscheid moeten nemen van aardgas in woningen. Daarom wordt ook het vervangen van een oude warmtepomp gestimuleerd. Voor woningen die gebouwd zijn na 30 juni 2018 is er een uitzondering. Deze woningen moesten al verplicht worden opgeleverd zonder aardgas en komen dus niet in aanmerking voor de warmtepomp subsidie.

 

Warmtepomp combineren met een isolerende maatregel

Bent u van plan een warmtepomp of zonneboiler aan te schaffen? Dan raden wij u aan ook na te denken over het isoleren van uw woning. Niet omdat dit altijd noodzakelijk is voor de aanschaf van bijvoorbeeld een warmtepomp, maar omdat één isolerende maatregel in combinatie met de warmtepomp of zonneboiler ook een subsidie kan ontvangen. Op deze manier krijgt u tot 30 procent korting op uw isolerende maatregel.

Bij het aanvragen van de isolatie subsidie moet u opletten dat het materiaal aan bepaalde voorwaarden voldoet. Daarnaast moet u ook foto’s maken van het aanbrengen van dit materiaal. Tot slot mag u dit materiaal niet zelf aanbrengen, dit moet door een erkende partij gebeuren. Benieuwd naar uw kansen en de voorwaarden, check dan onze isolatie subsidietool.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie