Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

03 / 12 / 2021

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?

Tips hoe je subsidie kan aanvragen, ook als je zelf je warmtepomp of zonneboiler installeert


Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?

Stel je koopt je warmtepompboiler of zonneboiler los en installeert hem zelf. Kan je dan nog wel subsidie krijgen? Bij het lezen van de website van de overheid lijkt het antwoord al snel ‘nee’ te zijn. Zonde voor die vele handige doe-het-zelvers onder ons. Toch is er meer mogelijk dan je denkt. In dit blog meer over subsidie aanvragen als doe-het-zelver.

Check gratis je warmtepomp of zonneboiler subsidie

Zelf de warmtepomp of zonneboiler installeren met subsidie

Een aantal jaar geleden was er nog geen ‘verbod’ op het zelf installeren van de warmtepomp of zonneboiler. Je kon dan gewoon een subsidie aanvragen met een factuur en betalingsbewijs. Maar helaas, na een toenemend aantal klachten van slecht functionerende systemen en wat zorgen over de veiligheid is de extra eis aan de ISDE subsidie toegevoegd. Nu staat er letterlijk: ‘De installatie is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf, dit mag u niet zelf doen.’

Op zoek naar een warmtepomp?

Voor een groot warmtepompsysteem komt het niet zo vaak voor dat je dit hele systeem zelf zal installeren, maar voor warmtepompboiler of zonneboilers ligt dit toch anders. Een aantal van onze partners, zoals Groene Hoed Duurzaam, bieden deze apparaten te koop aan op de website. Vaak kopen particulieren dan zelf de installatie, zoeken een installateur of plaatsen het apparaat zelf. Je zijn zelfs video’s op YouTube hoe je dat moet aanpakken. Toch zijn er manieren om toch in aanmerking te komen voor de subsidie, want deze regel is niet zo zwart/wit als die lijkt.

ISDE subsidie aanvragen als doe-het-zelver

Wil je toch in aanmerking komen voor de ISDE subsidie als doe-het-zelver? Volg dan het stappenplan hieronder voor de warmtepomp(boiler) en zonneboiler om in aanmerking te komen.

Stap 1: Je kan het apparaat wat je op het oog hebt gewoon aanschaffen. Bewaar wel goed de factuur, die heb je later nodig om de subsidie aan te vragen.

Stap 2: De overheid heeft een bewijs nodig dat het apparaat kundig is geïnstalleerd. Normaal gebeurt dit door een installateur, maar deze partijen zijn druk en mogelijk kan je zelf al een hoop doen. Zo kan je zelf de zonnecollectoren plaatsen of de warmtepompboiler en leidingwerk plaatsen. Let wel op dat je in stap 3 een bewijs regelt.

Stap 3: Vraag een installateur de warmtepomp(boiler) of zonneboiler in bedrijf te stellen. Het fijne werk kan je vervolgens door een installatiebedrijf laten uitvoeren. Denk aan de waterzijdige koppelingen of de koppeling van een glycol laag aan het vat. Sowieso moeten alle koeltechnische handelingen worden uitgevoerd door een installateur. Je kan de installateur sowieso vragen de installatie na te lopen.

Stap 4: Zorg ervoor dat je een factuur ontvangt van het in bedrijf stellen door de installateur. Dit is het installatiebewijs dat je nodig hebt voor de subsidieaanvraag.

Stap 5: Je bent klaar om de subsidieaanvraag in te dienen. Ga naar Simpelsubsidie.nl en laat je ontzorgen, zodat je meer garantie hebt op succes. Wij controleren altijd nog al uw informatie om te voorkomen dat de subsidieaanvraag wordt afgekeurd.

 

Check gratis je warmtepomp of zonneboiler subsidie

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Wat is de terugverdientijd van een zonneboiler

Welke isolatiemaatregelen subsidie?

Tot wanneer kan ik isolatie subsidie krijgen?