De warmtepomp en zonneboiler zijn niet meer weg te denken uit de huizen en Nederlandse daken. Zo is de groei van het aantal warmtepompen in 2020 doorgegroeid met circa 29%, een indrukwekkende groei. Eind 2019 waren er zo’n 200.000 warmtepompen actief door heel Nederland. Ook de zonneboiler maakt een groei door, aangemoedigd door het duurder wordende aardgas en goedkopere elektriciteit. Specifiek de hybride warmtepomp lijkt een steeds meer gekozen keus van woningeigenaren. Met deze installatie is het mogelijk stapsgewijs te verduurzamen en later over te gaan op een volledig elektrische manier van verwarmen.
De nieuwe ISDE subsidie 2021 geeft meer kansen. Als u de afgelopen 12 maanden een warmtepomp of zonneboiler heeft geïnstalleerd en extra wil gaan isoleren, dan kan u nu voor maar één isolatiemaatregel al subsidie ontvangen. Tot voor kort was dit niet mogelijk, waardoor veel eigenaren tot wel 30 procent korting misliepen. Inmiddels is dit wel mogelijk en is het vooral goed opletten bij de subsidieaanvraag. Naast de 12 maanden termijn moet u goed opletten op de isolatiewaarden en andere voorwaarden. Het gemakkelijkst is als u onze isolatie subsidietool invult, dan wordt u stap voor stap geholpen met deze voorwaarden.
We hebben al meerdere vragen ontvangen over deze nieuwe subsidiekans. We raden u aan goed na te denken over uw isolatiemaatregelen en ingrepen wanneer u overweegt een warmtepomp of zonneboiler te plaatsen. Tot slot ontstaat er ook een mooie kans voor woningeigenaren die aangesloten gaan worden op het warmtenet. Los van de warmtenet subsidie die u kan aanvragen in 2021 kan u deze subsidie ook combineren met een isolatiemaatregel. Lees hier meer over de warmtepomp subsidie 2023.
Lagere warmtepomp subsidie in 2025?
ISDE Subsidie voor All-Electric Warmtepompen: alle tips op een rij
Guide to ISDE Subsidy - all the tips you need