Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

03 / 12 / 2021

Subsidie isolatie fotos

Waar moet u op letten bij het maken van fotos voor uw isolatie subsidie


Subsidie isolatie fotos

Subsidie isolatie foto’s, waarom zijn deze noodzakelijk en aan welke voorwaarden moeten deze foto’s voldoen? Een van de meest gemaakte fouten bij het aanvragen van de isolatie subsidie is dat er foto’s vergeten worden of dat deze foto’s niet voldoen aan de voorwaarden. Dit is zonde, want zo loopt u nog subsidie mis. In dit blog aandacht voor de foto’s die gemaakt moeten worden voor uw isolatiemateriaal, de richtlijnen en bewijslast.

Bereken je isolatie subsidie

Isolatie foto’s voor de subsidie

Ook de onder SEEH subsidie 2020 moest u al foto’s aanleveren. Dit moest toen gebeuren in het uitvoerdersformulier. In dit formulier was het noodzakelijk dat uw uitvoerder de foto’s toevoegde en ook ondertekende. Dit gaf een hoop onduidelijkheid, werk en vertraging. Gelukkig heeft RVO daarom besloten niet meer door te gaan met het uitvoerdersformulier. De foto’s blijven echter noodzakelijk voor de isolatie subsidie in 2021. Formeel heet deze regeling de ISDE subsidie.

Op zoek naar een isolatie specialist?

In 2021 moet ten minste één foto moet genomen worden tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Op deze foto moeten de naam, merk soort en dikte van het isolatiemateriaal zichtbaar zijn. Dit klinkt toch als meer dan één foto en vaak bent u met andere dingen bezig terwijl het isolatiemateriaal wordt aangebracht. Vaak worden door isolatiepartijen dan ook zelf foto’s genomen. Onze tips is een aantal foto’s te nemen en deze bij uw subsidieaanvraag in onze tool toe te voegen. Wij controleren deze informatie wanneer we de gegevens indienen bij de overheid. Zo bent u volledig en loopt u geen kansen mis.

Tot slot komt u alleen in aanmerking voor de isolatie subsidie als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo moet u een minimale hoeveelheid m2 isoleren, bepaalde isolatiekwaliteit toepassen en moeten de werkzaamheden door een erkend bouwbedrijf worden uitgevoerd. Check vooral onze isolatietool om inzicht te krijgen in deze voorwaarden.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Hoe ziet een goede factuur voor triple of HR++ glas eruit?

Hoe ziet een goede factuur voor isolatie eruit?

Wat is de beste hybride warmtepomp?