Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

10 / 11 / 2023

Isolatie subsidie foto's - waar moet je op letten?

Waar moet u op letten bij het maken van foto's voor uw isolatie subsidie


Isolatie subsidie foto's - waar moet je op letten?

Subsidie isolatie foto’s, waarom zijn deze noodzakelijk en aan welke voorwaarden moeten deze foto’s voldoen? Een van de meest gemaakte fouten bij het aanvragen van de isolatie subsidie is dat er foto’s vergeten worden of dat deze foto’s niet voldoen aan de voorwaarden. Dit is zonde, want zo loopt u nog subsidie mis. In dit blog aandacht voor de foto’s die gemaakt moeten worden voor uw isolatiemateriaal, de richtlijnen en bewijslast. Handig om te weten als u isolatie subsidie in 2023 wilt aanvragen.

Bereken je isolatie subsidie

Isolatie foto’s voor de subsidie

Een van de voorwaarden voor het aanvragen van de isolatie subsidie is dat u foto's neemt van het materiaal dat is geplaatst. Als we de regels lezen dan moet op deze foto een hoop zichtbaar zijn: Het merk, soort en dikte isolatie en de aannemer die het plaatst. Dat is nogal veel gevraagd voor één foto. In de praktijk zien we dat de overheid de foto's vooral gebruikt als een laatste check. Wij raden u daarom aan één foto te maken per isolatiemaatregel. Dus bijvoorbeeld een foto hoe de spouwmuurisolatie wordt geplaatst of foto van het etiket van de isolatie. Dit is voldoende in de praktijk. Bent u vergeten een foto te maken? Maak dan foto van de huidige situatie. 

Vaak worden door isolatiepartijen zelf ook foto’s genomen. Het is verstandig dit van te voren te vragen aan de partij die u helpt bij de isolatie. Onze tips is zelf een aantal foto’s te nemen en deze bij uw subsidieaanvraag in onze tool toe te voegen. Wij controleren deze informatie wanneer we de gegevens indienen bij de overheid. Zo bent u volledig en loopt u geen kansen mis.

Tot slot komt u alleen in aanmerking voor de isolatie subsidie als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo moet u een minimale hoeveelheid m2 isoleren, bepaalde isolatiekwaliteit toepassen en moeten de werkzaamheden door een erkend bouwbedrijf worden uitgevoerd. Check vooral onze isolatietool om inzicht te krijgen in deze voorwaarden en gemakkelijk je subsidiebedrag te berekenen. Hieronder een overzicht van de verschillende isolatiemaatregelen en subsidiebedragen:

Andere tips voor je subsidieaanvraag

Naast foto's voor je isolatie subsidie aanvraag is het belangrijk met een aantal andere dingen rekening te houden. Je mag bijvoorbeeld niet zelf de isolatie plaatsen, dat moet zijn gedaan door een bedrijf. Daarnaast heb je 24 maanden ná het uitvoeren van de eerste isolatiemaatregel de tijd om de tweede uit te voeren. Je moet altijd in één keer je subsidieaanvraag doen. Meer lezen over de subsidie op isolerende kozijnen en dubbel glas? Volg dan de link om direct alle kansen te checken.

 

 

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie