Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

03 / 05 / 2021

Subsidie isolatie berekenen

Hoe bereken je het subsidiebedrag voor je isolatiemaatregelen


Subsidie isolatie berekenen

Een van de meest effectieve manieren om CO2 uitstoot tegen te gaan én geld te besparen in huis is isoleren. Met meer dan 300.000 isolatiemaatregelen per jaar maken we aardig tempo, maar het gaat nog niet hard genoeg. Ook onze overheid heeft dat door en probeert ons te verleiden minder energie te gaan verbruiken én meer te isoleren.

Subsidie Isolatie Aanvragen

 

De ISDE subsidie

Een van de instrumenten om ons te verleiden is de ISDE subsidie. Deze regeling moet ervoor zorgen dat we vaker kiezen voor isolatie, maar ook meer maatregelen gaan uitvoeren. Een van de belangrijkste voorwaarden van deze regeling is namelijk dat u minstens twee isolerende maatregelen moet uitvoeren. Dus bijvoorbeeld spouwmuurisolatie plus HR++ glas plaatsen. Daarnaast moet u aan bepaalde isolatienormen voldoen en minimale hoeveelheid vierkante meters isoleren.

Het subsidiebedrag komt neer op circa 20 procent van de totale aankoopsom. De verwachting is met de extra aandacht voor verduurzaming de subsidiebedragen nog wel eens verhoogd kunnen worden. Zo is onder andere de overheid bezig met het maken van een ‘Nationaal Isolatieprogramma’. De isolatie subsidie is bedoeld voor eigenaar bewoners. Dus u heeft een woning en woont daar ook. De ISDE subsidie is waarschijnlijk tot 2025 beschikbaar dus loopt u niet snel een kans mis. Wanneer moet u de isolatie subsidie dan aanvragen? Dat is uiterlijk 12 maanden nadat uw isolatie is geplaatst. Heeft u maar één isolatiemaatregel uitgevoerd, dan kan u uiterlijk 12 maanden later nog een tweede maatregel uitvoeren en toch subsidie ontvangen.

Tot slot heeft u ook extra kansen wanneer u een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of zonneboiler aanschaft. In dat geval hoeft u maar één isolerende maatregel te nemen om hier toch subsidie voor te ontvangen. Let wel op dat u in het geval van isolerende maatregelen goed foto’s neemt van het isolatiemateriaal en de uitvoering hiervan. In dit blogbericht kan u hier meer over lezen.

 

Uw isolatie subsidie berekenen

Uw isolatie subsidie kan u eenvoudig berekenen door de hoeveelheid vierkante meter isolatie te vermenigvuldigen met het subsidiebedrag per vierkante meter. Hieronder de tabel waarin al deze informatie staat. Wat natuurlijk het gemakkelijkst is, is dat u onze subsidietool invult. Hiermee berekent u gratis

 

Subsidiebedragen en isolatiewaardes

 

Subsidiebedrag per m2

Minimaal vereiste m2

Maximaal m2

Minimale Rd-waarde [m2 K/W]

Gevelisolatie

€ 25

15

170

3,5

Spouwmuurisolatie

€ 5

15

170

1,1

Dakisolatie

€ 20

25

200

3,5

Zolder/vlieringvloer

€ 5

25

130

3,5

Vloerisolatie

€ 7

25

130

3,5

Bodemisolatie

Evt. in combinatie met vloerisolatie

€ 4

25

130

3,5

 

Meer blogs van Simpel Subsidie

VvE isolatie subsidie

VvE subsidie duurzaamheid

ISDE budget 2021