Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

03 / 12 / 2021

Subsidie isolatie berekenen

Hoe bereken je het subsidiebedrag voor je isolatiemaatregelen


Subsidie isolatie berekenen

Een van de meest effectieve manieren om CO2 uitstoot tegen te gaan én geld te besparen in huis is isoleren. Met meer dan 300.000 isolatiemaatregelen per jaar maken we aardig tempo, maar het gaat nog niet hard genoeg. Ook onze overheid heeft dat door en probeert ons te verleiden minder energie te gaan verbruiken én meer te isoleren. Hieronder de subsidie isolatie per m2 en gemakkelijke manieren om je subsidiebedrag te berekenen.

Gratis isolatie subsidie berekenen

 

De ISDE subsidie

Een van de instrumenten om ons te verleiden is de ISDE subsidie. Deze regeling moet ervoor zorgen dat we vaker kiezen voor isolatie, maar ook meer maatregelen gaan uitvoeren. Een van de belangrijkste voorwaarden van deze regeling is namelijk dat u minstens twee isolerende maatregelen moet uitvoeren. Dus bijvoorbeeld spouwmuurisolatie plus HR++ glas plaatsen. Daarnaast moet u aan bepaalde isolatienormen voldoen en minimale hoeveelheid vierkante meters isoleren. Vraag uw isolatiebedrijf van te voren wat voor materiaal ze gaan plaatsen om te checken of je in aanmerking komt.

Op zoek naar een isolatie specialist?

Het subsidiebedrag komt neer op circa 20 procent van de totale aankoopsom. De verwachting is met de extra aandacht voor verduurzaming de subsidiebedragen nog wel eens verhoogd kunnen worden. Zo is onder andere de overheid bezig met het maken van een ‘Nationaal Isolatieprogramma’. De isolatie subsidie is bedoeld voor eigenaar bewoners. Dus u heeft een woning en woont daar ook. De ISDE subsidie is waarschijnlijk tot 2025 beschikbaar dus loopt u niet snel een kans mis. Wanneer moet u de isolatie subsidie dan aanvragen? Dat is uiterlijk 12 maanden nadat uw isolatie is geplaatst. Heeft u maar één isolatiemaatregel uitgevoerd, dan kan u uiterlijk 12 maanden later nog een tweede maatregel uitvoeren en toch subsidie ontvangen.

Tot slot heeft u ook extra kansen wanneer u een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of zonneboiler aanschaft. In dat geval hoeft u maar één isolerende maatregel te nemen om hier toch subsidie voor te ontvangen. Let wel op dat u in het geval van isolerende maatregelen goed foto’s neemt van het isolatiemateriaal en de uitvoering hiervan. In dit blogbericht kan u hier meer over lezen.

 

Uw isolatie subsidie berekenen / isolatie subsidie per m2

Uw isolatie subsidie kan u eenvoudig berekenen door de hoeveelheid vierkante meter isolatie te vermenigvuldigen met het subsidiebedrag per vierkante meter. Hieronder de tabel waarin al deze informatie staat. Wat natuurlijk het gemakkelijkst is, is dat u onze subsidietool invult. Hiermee berekent u gratis hoeveel subsidie u kan krijgen. Daarna kan u gemakkelijk de voorwaarden checken waar u aan moet voldoen om de subsidie aan te vragen.

Voor het dubbel glas zijn er weer andere isolatiewaarden en vierkantemeter prijzen waar u rekening mee moet houden. Zowel bij isolatie als glas is het belangrijk van te voren te checken of u voldoet aan de Rd-waarde / isolatiewaarde. Deze minimale kwaliteit moet u aan voldoen om een subsidie aan te kunnen vragen. Vraag uw uitvoerder voordat u begint met de werkzaamheden om deze informatie.

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Hoe ziet een goede factuur voor triple of HR++ glas eruit?

Hoe ziet een goede factuur voor isolatie eruit?

Wat is de beste hybride warmtepomp?