Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

02 / 02 / 2022

Subsidie isolatie berekenen

Hoe bereken je het subsidiebedrag voor je isolatiemaatregelen


Subsidie isolatie berekenen

Je kan subsidie krijgen voor isolatiemaatregelen, maar het is wel fijn van te voren te weten hoeveel subsidie je kan krijgen. In dit blog alle informatie hoe je je isolatie subsidie kan berekenen en waar je op moet letten. Hieronder alle subsidiebedragen per m2 op een rij en link naar onze gratis subsidietool.

Gratis isolatie subsidie berekenen

 

De ISDE subsidie

Een van de instrumenten om ons te verleiden is de ISDE subsidie. Deze regeling moet ervoor zorgen dat we vaker kiezen voor isolatie, maar ook meer maatregelen gaan uitvoeren. Een van de belangrijkste voorwaarden van deze regeling is namelijk dat u minstens twee isolerende maatregelen moet uitvoeren. Dus bijvoorbeeld spouwmuurisolatie plus HR++ glas plaatsen. Daarnaast moet u aan bepaalde isolatienormen voldoen en minimale hoeveelheid vierkante meters isoleren. Vraag uw isolatiebedrijf van te voren wat voor materiaal ze gaan plaatsen om te checken of je in aanmerking komt.

Op zoek naar een isolatie specialist?

Het subsidiebedrag komt neer op circa 30 procent van de totale aankoopsom. De isolatie subsidie is bedoelt voor eigenaar bewoners. Dus u heeft een woning en woont daar ook of gaat daar binnenkort wonen. De ISDE subsidie is waarschijnlijk tot 2025 beschikbaar dus loopt u niet snel een kans mis. Wanneer moet u de isolatie subsidie dan aanvragen? Dat is uiterlijk 12 maanden nadat uw isolatie is geplaatst. Heeft u maar één isolatiemaatregel uitgevoerd, dan kan u uiterlijk 12 maanden later nog een tweede maatregel uitvoeren en toch subsidie ontvangen.

Tot slot heeft u ook extra kansen wanneer u een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of zonneboiler aanschaft. In dat geval hoeft u maar één isolerende maatregel te nemen om hier toch subsidie voor te ontvangen. Let wel op dat u in het geval van isolerende maatregelen goed foto’s neemt van het isolatiemateriaal en de uitvoering hiervan. In dit blogbericht kan u hier meer over lezen. Tot slot moet de isolatie aan bepaalde kwaliteit voldoen. De overheid gebruikt daar ook meldcodes voor, op deze manier wordt gecontroleerd of uw isolatiemateriaal van voldoende kwaliteit is.

 

Uw isolatie subsidie berekenen / isolatie subsidie per m2

Uw isolatie subsidie kan u eenvoudig berekenen door de hoeveelheid vierkante meter isolatie te vermenigvuldigen met het subsidiebedrag per vierkante meter. Hieronder de tabel waarin al deze informatie staat. Wat natuurlijk het gemakkelijkst is, is dat u onze subsidietool invult. Hiermee berekent u gratis hoeveel subsidie u kan krijgen. Daarna kan u gemakkelijk de voorwaarden checken waar u aan moet voldoen om de subsidie aan te vragen. Hieronder de isolatie subsidiebedragen voor 2022:

Voor het dubbel glas zijn er weer andere isolatiewaarden en vierkantemeter prijzen waar u rekening mee moet houden. Zowel bij isolatie als glas is het belangrijk van te voren te checken of u voldoet aan de Rd-waarde / isolatiewaarde. Deze minimale kwaliteit moet u aan voldoen om een subsidie aan te kunnen vragen. Vraag uw uitvoerder voordat u begint met de werkzaamheden om deze informatie.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie