Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

23 / 02 / 2021

Isolatie subsidie 2021 voor woningeigenaren

Nieuwe isolatiesubsidie voor 2021 is bekend


Isolatie subsidie 2021 voor woningeigenaren

Het was nog even spannend. Met het aflopen van de SEEH regeling en belofte dat isolatie subsidie zou blijven was het de vraag wanneer de regeling bekend gemaakt zou worden. 15 december is de nieuwe isolatie subsidie bekend gemaakt via de Staatscourant. Een groot deel van de regeling is hetzelfde gebleven, maar een aantal opvallende wijzigingen zijn belangrijk om te onthouden. In dit blog meer over de isolatie subsidie.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Isolatie subsidie 2021

De isolatie subsidie is relevant voor de volgende energiebesparende maatregelen: spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloer- of bodemisolatie en isolerend glas. De andere energiebesparende maatregelen die onder de SEEH nog van toepassing waren zoals de isolerende deur en balansventilatie komen niet meer in aanmerking voor de ISDE isolatiesubsidie. Het aantal maatregelen is hiermee verkleind. Tot slot is ook het zeer energiezuinig pakket niet meer subsidiabel.

De voorwaarden voor de isolatie subsidie zijn grotendeels hetzelfde gebleven. Nog steeds moet het isolatiemateriaal aangebracht worden door een bouwbedrijf. Doe-het-zelvers komen niet in aanmerking voor de subsidie. Voldaan moet worden aan een isolatiewaarde (Rd of U-waarde) per type maatregel. Een verschil is wel dat er nu voldaan moet worden aan minimale hoeveelheid vierkante meter per type maatregel. Dit is niet meer afhankelijk van de soort woning. In het algemeen zijn er nu dus minimale oppervlakte eisen met hierbij ook een bovengrens. Zie het onderstaande overzicht:

 

Energiebesparende maatregel

Toelichting

Minimale Rd-waarde

Minimale oppervlakte

Maximale oppervlakte

Subsidiebedrag per m2

Spouwmuurisolatie

 

1,1

15

170

5

Gevelisolatie

 

3,5

15

170

25

Dakisolatie

 

3,5

25

200

20

 

Zolder/vliervloer

3,5

25

130

5

Vloer- of bodemisolatie

 

3,5

25

130

7

 

Bodemisolatie evt. in combinatie met vloerisolatie

3,5

25

130

4

 

Een andere opvallende wijziging is dat een isolerende maatregel nu ook in aanmerking komt voor subsidie. De voorwaarde is dat deze maatregel gecombineerd wordt met een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp aanschaf.

 

Isolatie subsidietool

Vanuit Simpel Subsidie willen we deze subsidieregelingen gemakkelijk maken. Wij gaan onze isolatie subsidie tooling eind dit jaar aanpassen, zodat alle voorwaarden voor 2021 goed staan opgenomen. Met deze tooling kan u snel het juiste subsidiebedrag in beeld krijgen en de voorwaarden checken.

Subsidie Isolatie Aanvragen

 

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie