Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

21 / 05 / 2021

Isolatie subsidie aanvragen voor een maatregel

Hoe vraagt u isolatie subsidie aan als u al een warmtepomp of zonneboiler heeft gekocht


Isolatie subsidie aanvragen voor een maatregel

Een veelgehoorde klacht is dat je tenminste twee isolerende maatregelen moet nemen voordat er een subsidie aangevraagd kan worden. Onder de SEEH subsidie waren deze voorwaarden streng, waardoor veel eigenaren buiten de subsidieboot vielen. Met de nieuwe ISDE subsidie 2021 zijn er meer mogelijkheden om toch in aanmerking te komen voor isolatie subsidie. In dit blog wat tips en waar u op moet letten.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Isolatie subsidie 2021 – let op de voorwaarden

Aan de isolatie subsidie zijn een aantal zaken veranderd. Zo wil de overheid voortaan graag weten wat voor isolatiemateriaal u gebruikt heeft in de vorm van een isolatie meldcode. Daarnaast moet u opletten of u wel voldoet aan de minimale hoeveel m2 isolatie. Gelukkig kan u met onze isolatietool dit snel zelf berekenen. De meldcodes van isolatie worden vaak aangeleverd door de bouwbedrijven waarmee u samenwerkt. Deze partijen willen natuurlijk ook hun isolatie zo voordelig mogelijk aanbieden. U kan gerust de isolatie laten plaatsen en de factuur betalen, voordat u de subsidie aanvraagt. Beide gegevens zijn nodig om de subsidie aanvraag succesvol in te dienen. U heeft tot 12 maanden na plaatsing van de isolatie de tijd de subsidie te regelen.

 

Isolatie subsidie voor één maatregel?

Een belangrijke wijziging is dat u in 2021 wel voor één isolatiemaatregel subsidie kan ontvangen. Al meerdere van onze klanten maken hier nu dankbaar gebruik van. De voorwaarde? U moet al een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet hebben afgenomen. Wanneer u bijvoorbeeld in januari 2021 uw spourmuur isoleert en in maart besluit uw kruipruimte te isoleren, dan kan u voor beide maatregelen een subsidie krijgen. Let wel goed op, u heeft tot 12 maanden na de installatie van uw eerste maatregel de tijd de tweede maatregel uit te voeren.

Via onze subsidietool kan u gemakkelijk aangeven of u al eerder een apparaat heeft aangeschaft. Dan houden wij daar automatisch rekening mee met uw subsidieaanvraag. Wilt u in één keer subsidie aanvragen voor isolatie en bijvoorbeeld een warmtepomp? Dan kan dat ook gemakkelijk via onze ISDE rekentool. Voor 85 euro no-cure no-pay ontzorgen we uw subsidieaanvraag geheel.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Aanvraagformulier voor subsidie op isolatie

Extra subsidie voor warmtepomp

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?