Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

15 / 01 / 2021

Een energiebesparende maatregel uitgevoerd in 2020. ISDE subsidie aanvragen in 2021?

Een isolatiemaatregel uitgevoerd in 2020? Dan kan u mogelijk ISDE subsidie aanvragen in 2021


Een energiebesparende maatregel uitgevoerd in 2020. ISDE subsidie aanvragen in 2021?

Een van de meest gestelde vragen op dit moment is of u nog in aanmerking komt voor ISDE subsidie wanneer u in 2020 al één isolatiemaatregel heeft uitgevoerd. In dit blog antwoord op deze vraag en waar u op moet letten.

ISDE Subsidie Aanvragen

Een isolatiemaatregel uitgevoerd, wat nu?

Wanneer u in 2020 één isolatiemaatregel heeft uitgevoerd dan kwam u niet in aanmerking voor de isolatie subsidie. Wanneer u in 2021 van plan bent nog een andere isolatiemaatregel te doen, dan kan u alsnog voor beide maatregelen een subsidie ontvangen. Van belang is dat u deze ISDE subsidie aanvraagt maximaal 12 maanden nádat u de eerste isolatiemaatregel heeft uitgevoerd. Via de website van RVO is het soms lastig te controleren of u aan de voorwaarden voldoet. Bekijk onze ISDE rekentool om deze voorwaarden snel te checken. U kan dus uiterlijk nog voor beide isolatiemaatregelen een subsidie aanvragen. Dit geeft al snel een voordeel van 20 procent op uw aanschafprijs, zeker de moeite!

 

Ik heb al een warmtepomp of zonneboiler gekocht

Als u al een warmtepomp of zonneboiler heeft gekocht en geïnstalleerd of bent aangesloten op het warmtenet, dan kan u binnen 12 maanden na deze installatie nog subsidie aanvragen voor één isolerende maatregel. U kan via onze software uw factuur en isolatiegegevens doorgeven. Wij doen dan de aanvraag bij RVO. In de database van de overheid staat dan dat u al eerder een duurzame installatie heeft aangeschaft, waardoor het niet nodig is nog een tweede isolerende maatregel uit te voeren.

Voert u zowel een isolerende maatregel als de plaatsing van bijvoorbeeld een warmtepomp tegerlijkertijd uit? Dan kan u direct subsidie aanvragen voor beide maatregelen. Ga direct naar onze website en doe de check. Binnen enkele minuten kan u uw subsidieaanvraag al laten ontzorgen. Binnen 6 tot 8 weken staat vervolgens het subsidiebedrag op uw bankrekening.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie