Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

15 / 01 / 2021

Daling aantal subsidieaanvragen voor warmtepompen

Stevige daling voor warmtepomp subsidies


Daling aantal subsidieaanvragen voor warmtepompen

Het aantal ISDE aanvragen voor warmtepompen is stevig gedaald in 2020. In juli en in augustus werd voor circa 3,5 miljoen euro subsidie aangevraagd, de helft minder dan maanden ervoor.

Subsidie Warmtepomp Aanvragen

Waar komt die daling vandaan?

Voor 2020 is nog ruim 50 miljoen euro subsidie beschikbaar voor warmtepompen en zonneboilers. Waar in 2019 de subsidiepot al snel uitgeput was, lijkt dit in 2020 niet te gebeuren, wat is hier aan de hand? In 2019 kwamen nog veel aanvragen binnen voor pelletkachels en biomassaketels. Deze twee apparaten zijn inmiddels uitgesloten van de ISDE subsidie. Daarbij is het niet meer mogelijk om voor nieuwbouwwoningen een subsidie te krijgen op de warmtepomp of zonneboiler.

De eerste maanden van 2020 hebben wij nog veel particulieren geholpen met de overgangsregeling, waardoor het in een aantal gevallen mogelijk was een subsidie voor de warmtepomp in een nieuwbouwwoning te krijgen. Steeds minder vaak komen dit soort gevallen voor en zal de ISDE regeling steeds meer voor bestaande woningen gebruikt worden. Aangezien veel gemeenten nog bezig zijn met hun Transitie Visie Warmte en bewoners wachten op duidelijkheid valt het te verwachten dat het aantal verkochtte warmtepompen minder sterk groeit.

 

Stijging van subsidieaanvragen zonneboilers

Voor zonneboilers is meer dan 5,5 miljoen euro subsidie aangevraagd. Bijna één op de tien apparaten die in aanmerking komt voor subsidie is een zonneboiler.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie