Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

02 / 02 / 2022

Aandachtspunten voor uw isolatie subsidie aanvraag

Uw isolatie subsidie 2022 snel en volledig regelen


Aandachtspunten voor uw isolatie subsidie aanvraag

In 2022 is de isolatie subsidie verhoogd. In 2022 kan u subsidie krijgen bij het toepassen van isolerende maatregelen, maar er zijn een aantal belangrijke wijzigingen in de regeling. Hieronder de belangrijkste aandachtspunten om in aanmerking te komen voor isolatie subsidie. 

Check je isolatie subsidie

Het uitvoerdersformulier komt te vervallen

Een doorn in het oog van alle isolatiepartijen en consumenten. Het gesteggel over het uitvoerdersformulier waar uw bouwbedrijf alle informatie moest invullen en foto´s uploaden lijkt voorbij. Dit is een logische keuze, omdat veel informatie dubbel werd opgevraagd. Het is wel zaak dat uw bouwbedrijf of u zelf goede foto´s maakt tijdens het plaatsen van de isolatie. Een ondertekening van dit document door het bouwbedrijf lijkt tot het verleden te behoren. In onze software houden we rekening met deze nieuwe isolatie subsidie vereisten. Het allerbelangrijkst is dat op uw factuur voldoende informatie staat over het materiaal dat geplaatst is. Op de factuur van uw aannemer moet staan: Hoeveel isolatiemateriaal (m2) is geplaatst per type (dak, vloer, gevel etc). Daarbij moet erbij staat wat voor merk isolatiemateriaal is geplaatst en wat de Rc-waarde is. Dit laatste is de kwaliteit van de isolatie en die moet voldoen aan bepaalde eisen. Zie het schema hieronder:

Let goed bij de subsidieaanvraag voor kozijnen en dubbel/triple glas

Als u ooit een lastige tekst wilt doornemen, kijk dan vooral eens op de Staatscourant bij de subsidieregelingen. De tekst van de ISDE subsidie 2021 is lastig door te lezen, maar gelukkig doen wij dit voor u. De plaatsing van nieuwe kozijnen en/of dubbel glas levert bij ons al regelmatig vragen op. Wat is het exacte subsidiebedrag en wat voor informatie heeft de overheid van mij nodig?

Op zoek naar een isolatie specialist?

Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat u alleen subsidie kan krijgen voor het isolerende glas (HR++ of triple glas) en de kozijnpanelen (dit zijn een platen die geplaatst worden boven of onder het kozijn). De investering die u doet om een geheel nieuw kozijn te plaatsen is dus niet subsidiabel. De subsidie op het isolerende glas is 35 euro per m2 voor HR++ glas en 100 euro per m2 voor triple glas. De kozijnpanelen moet ten minste dezelfde u-waarde hebben als het glas. Zorg ervoor dat u voor uw subsidieaanvraag op de factuur duidelijk hebt staan hoeveel m2 glas er vervangen is, wat de U-waarde is en het merk.

Aanvullende energiebesparende maatregelen ontvangen geen subsidie meer

In 2020 was het nog mogelijk om subsidie te ontvangen voor ventilatiesystemen, energiedisplay en waterzijdig inregelen. In de isolatie subsidie 2021 zijn deze maatregelen komen te vervallen. De regeling focust zich hiermee dus vooral op het isoleren van de ‘schil’ van uw woning. Maatregelen die onder deze subsidie vallen zijn: gevelisolatie, dakisolatie, HR++ glas, triple glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloer- of bodemisolatie. Tot slot is op isolerende deuren nog subsidie te krijgen.

Het subsidiebedrag is niet meer afhankelijk van uw woningtype

U hoeft niet meer uw type woning op te geven bij de overheid om in aanmerking te komen voor uw subsidie. Dit scheelt een hoop verwarring, omdat niet ieder woningtype even duidelijk omschreven was. Voortaan gaat het puur om de hoeveelheid m2 oppervlakte u isoleert en welke maatregel u kiest. Daarbij is de oppervlakte die u minimaal moet isoleren verlaagd. Kortom, u komt eerder in aanmerking voor een subsidie bij het isoleren van uw woning, ook al is het een kleiner oppervlak. Tot slot is er vanaf 2021 ook een maximale hoeveel subsidie de ontvangen kan worden. De hoeveelheid m2 oppervlakte die in aanmerking komt is afgetopt. Zie het schema hierboven voor meer details. De verwachting is dat de isolatie subsidie 2022 hetzelfde blijft als dit jaar.

 

Isolatie subsidie voor één maatregel?

Voorheen was het niet mogelijk om voor één isolerende maatregel subsidie te krijgen. In 2021 is dit verspoeld. Wanneer u bijvoorbeeld uw dak isoleert en een warmtepomp of zonneboiler plaatst, dan krijgt u voor beide maatregelen de subsidie. Dit berekenen kan wat ingewikkeld zijn met al die verschillende tabellen en lijsten met warmtepompen. Via onze slimme ISDE subsidie software kan u binnen enkele seconden het juiste subsidiebedrag vinden. Belangrijk is te onthouden dat u in één keer voor twee maatregelen subsidie aanvraagt.

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie