Subsidie kleine windturbine

Subsidie voor uw kleine windturbine checken en snel aanvragen? Met de service van Simpel Subsidie heeft u uw windturbine subsidie direct in beeld! Maak snel gebruik van de nieuwe ISDE subsidie voor kleinschalige windturbines

Onze kleine windturbine subsidieservice

Met onze slimme subsidietooling heeft u snel uw windturbine subsidie in beeld. Lees hieronder hoe we te werk gaan:

Snel inzicht

Uw windturbine subsidie snel in beeld zonder gegevens achter te laten

Alle informatie

De juiste informatie op één website. Het juiste subsidiebedrag per windturbine.

Ontspannen

Volledige ontzorging, zodat u geen kansen misloopt. U kan ontspannen, wij regelen alles met de overheid.

Zakelijke aanvragers

Voor zakelijke aanvragers: Van ondernemers tot overheid.

Compleet

Wij vragen zo min mogelijk persoonsgegevens en u heeft geen DigiD nodig.

Betaling bij succes

Wij vragen no-cure no-pay uw subsidie aan. U betaalt pas achteraf.

Subsidie kleine windturbine aanvragen

Windenergie en Nederland zijn bijna niet los van elkaar te zien. In toenemende mate wordt er geïnvesteerd in grote windparken op zee en soms ook op land. Naast deze grote systemen is het ook mogelijk te investeren in kleinere windturbines tot 15 meter groot. Deze systemen bieden zakelijke partijen de mogelijkheid te verdienen aan de wind. Met de nieuwe kleine windturbine subsidie is het mogelijk voor onder andere gemeenten, provincies en ondernemers voordeliger te investeren in wind.

In totaal is er zo'n 40 miljoen euro aan subsidie voor kleine windturbines beschikbaar. Voorwaarde is dat het rotoroppervlak per turbine ten minste 50m2 moet bedragen. Het is mogelijk voor meerdere kleine windturbines subsidie te ontvangen, zolang het gezamenlijke rotoroppervlak maar niet boven de 500m2 uitkomt. Het rotoroppervlakte geeft aan hoeveel ruimte de draaiende wieken aan oppervlakte innemen. Het windturbine subsidiebedrag is afhankelijk van het rotoroppervlakte. U kan maximaal 66 euro per m2 rotoroppervlak krijgen. In de praktijk komt dit neer op tussen de 3.300 en 33.000 euro subsidie.

direct checken

subsidie aanvragen windturbine subsidie aanvragen windturbine
Simpelsubsidie faq

Eenvoudig subsidie aanvragen voor uw kleine windturbine?


Met onze gemakkelijker subsidiesoftware heeft u snel uw windturbine subsidiebedrag in beeld en de aanvraag eenvoudig geregeld.

Met onze software berekenen we het juiste subsidiebedrag en regelen we de aanvraag met RVO. U heeft geen DigiD nodig of zich zorgen te maken dat u noodzakelijke informatie vergeet.

Klantervaringen

Na het isoleren van mijn huis dacht ik dat subsidie aanvragen een paar minuten werk was. Dat viel vies tegen. Toen kwam ik simpel subsidie tegen en vond ik het de prijs meer dan waard.

Via Simpel Subsidie heb ik subsidie op mijn warmtepomp geregeld. De service was goed en het stond snel op mijn rekening!

Het is lastig om via RVO de juiste warmtepomp te vinden. Via deze website had ik mijn merk snel gevonden en de aanvraag snel ingediend.

Regel nu uw kleine windturbine subsidie

Al het papierwerk door ons laten regelen met volledige ontzorging? Het kan voor maar 7,5% van het totale subsidiebedrag. Wij regelen de gehele ISDE subsidieaanvraag no-cure no-pay en u betaalt pas achteraf.

direct checken

FAQ

Veel gestelde vragen

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen voor mijn kleine windturbine?

De overheid moedigt het opwekken van duurzame elektriciteit aan. Vandaar dat er nu ook een subsidie voor kleinere windturbines aangevraagd kan worden. Het subsidiebedrag bedraagt ongeveer 15% van uw aankoopbedrag. Dus bij een windturbine van 10.000 euro is uw subsidiebedrag ongeveer 1.500 euro.

U zoekt via onze subsidietool naar de grootte van uw windturbine. Samen met de opwekking in kWp wordt dan bepaald wat uw subsidiebedrag zal worden. Na het invullen van uw gegevens, uploaden van de factuur en omgevingsvergunning dienen wij de subsidie in bij RVO.

Wij regelen uw gehele windturbine subsidietraject voor 7,5% van het subsidiebedrag no cure no pay. U betaalt pas achteraf wanneer het subsidiebedrag op uw rekening staat.

U kan het beste contact opnemen via ons e-mailadres: info@simpelsubsidie.nl.

Windturbines met een rotoroppervlakte van meer dan 50m2. Het gaat hier om het oppervlak dat de wieken totaal beslaan. Het is nog niet zo gemakkelijker een overzicht te krijgen van leveranciers. Twee soorten aanbieders zijn: De Enair E200L en EAZ Twaalf.

Omdat u een zakelijke subsidieaanvraag doet zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zo moet u de aanvraag voor windturbine subsidie doen voordat u akkoord geeft op de offerte en/of koopovereenkomst. Na de installatie van de windturbine laat u vervolgens de subsidie vaststellen.

Het subsidiebedrag voor de kleinschalige windturbines is maximaal 66 euro per m2 rotoroppervlak. Het minimale bedrag aan subsidie komt neer op 3.300 euro. Het maximale subsidiebedrag wordt bereikt met een windturbine met een rotoroppervlak van 500 m2. Het subsidiebedrag komt dan neer op circa 33.000 euro.

Kleine windturbine subsidie aanvragen - Updates 2021

subsidiekansen 2021 windturbine

Met de nieuwe kleine windturbine subsidie ligt de terugverdientijd van deze installaties tussen de 15 en 20 jaar. Dit maakt het steeds interessanter om te investeren in windenergie. Daarbij is het vooral opletten dat u op tijd toestemming vraag voor het plaatsen van de windturbine. Op het platteland zal het gemakkelijker zijn de omgevingsvergunning te verkrijgen. In meer dichtbevolkt gebied kan dit lastig worden. Bij uw subsidieaanvraag moet deze vergunning worden toegevoegd evenals een document waaruit blijkt dat het rotoroppervlak ten minste 50m2 zal bedragen.

Simpel Subsidie maakt met software subsidie aanvragen gemakkelijker, sneller en goedkoper. Met onze transparante software is het niet meer nodig blind te vertrouwen op een subsidiebureau. U kan precies zijn hoe wij te werk gaan, hoeveel subsidie u zal ontvangen en hoeveel wij vragen voor dit proces.