Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

10 / 02 / 2022

hoe vraag ik subsidie aan voor isolatie?

Hoe vraag je subsidie aan voor het isoleren van je huis?


hoe vraag ik subsidie aan voor isolatie?

Hoe vraag ik subsidie aan voor het isoleren van mijn woning? Deze vraag komt veel bij ons binnen. Voor veel woningeigenaren is het lastig om alle voorwaarden voor de subsidie in de gaten te houden. Het resultaat, je mist al snel de kans op een subsidie, echt zonde! Het subsidiebedrag komt al snel neer op 20 procent van het aankoopbedrag. In deze blog alle informatie om isolatie subsidie aan te vragen. Voor meer informatie over de SVM subsidie aanvragen, bekijk dan ons andere blog.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Waar kan ik subsidie aanvragen voor isolatie?

Isoleren is een van de meest gemakkelijke manieren om zowel geld te besparen als meer comfort in huis te krijgen. Zowel de politiek in Den Haag als zelfs de Europese Unie zien energie besparen als een grote kans om ook flink CO2 uitstoot te verminderen. De komende jaren zal waarschijnlijk alleen maar meer geld en energie gestoken worden in het verduurzamen van de woningen.

Op zoek naar een isolatie specialist?

Terug naar jouw huis. Waar kan je subsidie aanvragen voor isolatie? Dat kan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze partij behandeld alle subsidieaanvragen, waaronder de ISDE subsidie. De ISDE subsidie is de regeling waaronder ook isolatie valt. Ben je van plan te gaan isoleren, dan moet je dus aan de voorwaarden van die regeling voldoen. Niet alle aannemers en isolatiepartijen geven informatie over de subsidievoorwaarden, dus is het verstandig zelf wat meer informatie in te winnen, voordat je een handtekening onder een offerte zet.

Voorwaarden isolatie subsidie aanvragen

Oké, we weten nu dat er een isolatie subsidie is en dat die is aan te vragen bij RVO. Goed om ook de voorwaarden te bespreken. Hieronder een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten:

1. Je moet tenminste twee isolerende maatregelen nemen. Denk aan bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie. Je mag ook één isolatiemaatregel combineren met een warmtepomp of zonneboiler. Je moet dan wel de aanvraag op één moment doen.

2. De isolatie moet geplaatst zijn door een aannemer of isolatiebedrijf dat staat ingeschreven bij de KvK. Doe-het-zelvers komen niet in aanmerking.

3. Je moet tenminste 12 maanden ná het uitvoeren van de eerste isolatiemaatregel de subsidie aanvragen.

4. Het isolatiemateriaal moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Het liefst beschik je over een isolatie meldcode. Zorg ervoor dat de aannemer op de factuur duidelijk zet over wat voor materiaal het gaat, wat de isolatiekwaliteit (Rd-waarde) is en hoeveel m2 er geplaatst is.

5. Bewaar de facturen en het betalingsbewijs goed. Zorg er tot slot voor dat je wat foto’s maakt terwijl de isolatie wordt geplaatst. Deze informatie is nodig voor de subsidieaanvraag.

Subsidiebedragen in 2022 voor isolatie

Heb je je isolatie laten plaatsen in 2021? Dan zijn de bovenstaande bedragen voor jou van toepassing. Je kan dit ook in ons systeem kiezen. Ga je isolatie laten plaatsen of is dit geplaatst in 2022 en staat dit ook duidelijk op je factuur? Dan kan je in 2022 extra subsidie krijgen voor je isolatie. De volgende bedragen zijn voor jou dan van toepassing:

Stappenplan isolatie subsidie aanvragen

Het bovenstaande klinkt als een hoop acties om uiteindelijk de subsidieaanvraag te kunnen doen. Via onze subsidietool helpen we je stap voor stap door alle voorwaarden heen en heb je snel in beeld hoeveel subsidie je kan ontvangen. Hieronder een kort stappenplan isolatie subsidie aanvragen:

1. Check of je beoogde isolatiemaatregelen in aanmerking komen voor subsidie. Voldoe je aan de isolatie-eisen en voorwaarden?

2. Zorg ervoor dat je wat foto’s maakt tijdens het uitvoeren van de isolatiemaatregelen. Vraag de aannemer goed de kwaliteit van de isolatie te vermelden op de factuur en de hoeveelheid m2 die geplaatst is. Een isolatie meldcode is nog beter.

3. Doe de subsidieaanvraag. Verzamel alle informatie en doorloop stap voor stap de aanvraag op onze website. Dit is binnen 5 minuten geregeld. Voor slechts 85 euro (achteraf betalen) vragen wij de subsidie voor je aan. 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Beste hybride warmtepomp 2023

Wat is een thuisbatterij?

Vacuümglas subsidie aanvragen