Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

28 / 12 / 2021

Wat voor VvE isolatie subsidie is er beschikbaar in 2022?

Is de SEEH subsidie in 2022 nog beschikbaar voor VvE’s?


Wat voor VvE isolatie subsidie is er beschikbaar in 2022?

Een groot deel van de woningen in Nederland maakt deel uit van een vereniging van eigenaren. Deze VvE’s worden gestimuleerd met de SEEH subsidie om de woningen te isoleren en verduurzamen. Wij krijgen nu regelmatig de vraag. Hoe zit het met de isolatie subsidie voor VvE’s in 2022, is de SEEH regeling dan nog steeds van kracht? In dit blog alle informatie op een rijtje.

 

De SEEH subsidie in 2022

Vanaf 1 april 2021 werd het weer mogelijk om een VvE SEEH subsidie aan te vragen. Deze regeling is bestemd voor Verenigingen van Eigenaren die energie willen besparen in hun gebouw. Wooncoöperaties en (gemengde) VvE’s komen in aanmerking voor deze regeling. Kantoren en winkels binnen de VvE zijn helaas uitgesloten van deze subsidie. Deze regeling is ook beschikbaar in 2022. Tot eind december 2022 is er in totaal 32,2 miljoen euro beschikbaar voor de verduurzaming van VvE’s. Hieronder een overzicht hoeveel budget er uit de SEEH subsidie nog beschikbaar is.

Binnen deze subsidieregeling kan je als VvE meerdere aanvragen doen. In eerste instantie kan je subsidie krijgen voor een duurzaam meerjarenplan (MJOP) en procesbegeleiding om tot uitvoering van deze plannen te komen. Er is ruim 1 miljoen euro beschikbaar voor deze ondersteuning. Het grootste deel van het budget is beschikbaar voor het uitvoeren van isolerende maatregelen. Als je als VvE twee of meer isolatiemaatregelen uitvoert (bijvoorbeeld dak- en gevelisolatie), dan kan je hiervoor subsidie aanvragen. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je rekening mee moet houden, zoals de isolatiekwaliteit en oppervlakte:

 

Stappenplan VvE isolatie subsidie aanvragen

Bij het aanvragen van de SEEH subsidie komt een hoop kijken. Er zijn verschillende voorwaarden waaraan zowel het advies als de isolerende maatregelen moeten voldoen.

Stap 1: Vraag een offerte aan voor energiebesparing en een MJOP als de VvE deze nog niet heeft. Bedenk als VvE goed wat belangrijk is voor het gebouw. Vraag goedkeuring aan de ALV om dit onderzoek uit te laten voeren.

Stap 2: Laat het MJOP en energiebesparende plan uitvoeren. Bekijk van te voren goed de exacte voorwaarden waar deze plannen aan moeten voldoen. Het is zonde de subsidie voor deze plannen mis te lopen, dat kan oplopen tot duizenden euro’s. 

Stap 3: Maak een plan van aanpak welke isolerende maatregelen uitgevoerd gaan worden. Zorg ervoor dat je meerdere aannemers selecteert, zodat je prijzen kan vergelijken.

Stap 4: Laat de plannen goedkeuren en ga over tot een plan om de werkzaamheden uit te voeren.

Stap 5: U kan nu de subsidie aanvragen. Let wel op dat de werkzaamheden uiterlijk 12 maanden na de beschikking van de subsidie worden uitgevoerd.

 

Hulp inschakelen bij het aanvragen van de SEEH subsidie in 2022? Wij hebben al meerdere VvE’s geholpen om hun subsidie te ontvangen. 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie