Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

23 / 01 / 2021

Wat is de bestaande thermische schil van mijn woning?

Wat is de bestaande thermische schil en waar kan ik isolatie subsidie voor krijgen?


Wat is de bestaande thermische schil van mijn woning?

De thermische schil van uw woning is als het ware de jas. Deze jas zorgt ervoor dat de kou buiten en warmte binnen blijft. Het dak, wanden, daken, deuren en beglazing maken deel uit van de thermische schil. De wand tussen twee woningen, (on)verwarmde bijgebouwen, onverwarmde bergingen of serres maken hier geen deel van uit. De thermische schil verbeteren heeft een groot verbruik op het energieverbruik en daarmee de maandelijkse rekening.

 

Subsidie Isolatie Aanvragen

Waarom is dit van belang? Voor de isolatie subsidie komt alleen de thermische schil aan aanmerking. Alle andere ruimtes komen niet in aanmerking voor subsidie. Daarbij komen toevoegingen aan de bestaande schil niet in aanmerking voor subsidie. Uw bestaande uitbouw en woning uitrusten met isolatie, daar kan u subsidie voor aanvragen. Maar stel u gaat HR++ glas plaatsen en tegelijkertijd ook een schuifpui plaatsen in de geval, dan komt de schuifpui niet in aanmerking voor subsidie. Ook andere toevoegingen aan de woningen zoals een opbouw of uitbouw komen niet in aanmerking voor een subsidie.

 

Heeft u een garage, dan komt deze alleen onder bepaalde gevallen in aanmerking voor subsidie. Een inpandige garage grenst direct aan de rest van de woning en komt in aanmerking voor isolatie subsidie. De garage moet wel verwarmd worden en alleen de buitengevel komt in aanmerking voor de subsidie, omdat deze deel uit maakt van de thermische schil.

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie 2022

RVO subsidie isolatie 2022

Hulp bij subsidie aanvraag isolatie