Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

09 / 10 / 2021

Warmtepomp verplicht door erkende installateur laten plaatsen?

Subsidie warmtepomp alleen nog maar aan te vragen na installatie door erkende installateur?


Warmtepomp verplicht door erkende installateur laten plaatsen?

Het is een bekend punt van kritiek: de warmtepomp is een mooi duurzaam product, maar maakt teveel lawaai. Het is dit kritiekpunt wat veel mensen weerhoudt een warmtepomp aan te schaffen. In de praktijk lijken de hoeveelheid geluidsklachten mee te vallen en vaak te herleiden tot een matige installatie van de warmtepomp.

Subsidie Warmtepomp Aanvragen

Strengere regels voor installatie warmtepomp

De afgelopen jaren zijn er veel geluidsklachten binnengekomen bij Stichting Geluidshinder. In meer dan honderd gevallen ging het hier om het geluid van een warmtepomp. Vaak zijn deze klachten te voorkomen door goed advies en installatie van de warmtepomp. Vandaar betoogd Techniek Nederland nu dat de ISDE subsidie in 2021 alleen nog maar aan te vragen moet zijn als de warmtepomp is geplaatst door een erkend installateur. Dit geeft een behoorlijke prikkel om te kiezen voor een gecertifieerde installateur omdat het subsidiebedrag kan oplopen tot 2.500 euro.

Het doel van Techniek Nederland om voortaan de installatie van een erkende installateur verplicht te stellen is om verdere imagoschade te voorkomen. De warmtepomp is een belangrijk onderdeel van de energietransitie en de aardgasvrije plannen van veel gemeenten. Voor de Stichting Geluidsoverlast gaat deze maatregel nog niet ver genoeg. Zij betogen dat warmtepompen maximaal 30 decibel moeten produceren en dat deze producten op de markt te verkrijgen zijn. Techniek Nederland op zijn beurt bestrijdt deze analyse en stelt dat de huidige generatie warmtepompen noodzakelijk zijn voor de energietransitie.

 

Warmtepomp subsidie 2021

Een aantal weken terug is bekend gemaakt dat de ISDE subsidie nog vijf jaar lang beschikbaar zal blijven. Met een subsidiebedrag dat beschikbaar is voor warmtepompen tussen de 500 en 2.500 euro is de verwachting dat veel bewoners zullen kiezen voor een erkende installateur. Meer te weten komen over warmtepomp subsidie aanvragen? Bekijk dan onze subsidietools.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie