Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

11 / 08 / 2021

Subsidie zonneboiler 2021

Zonneboiler subsidie aanvragen in 2021 snel geregeld


Subsidie zonneboiler 2021

Zonneboilers zijn in het Zuiden van Europa niet weg te denken. Langzaam veroverd de zonneboiler ook zijn plek in Nederland. Sinds 2011 is de verkoop van zonneboilers toegenomen. Nieuwe technieken waaronder PVT panelen, mooiere en goedkopere zonneboilers hebben hier aan bijgedragen. Een andere reden voor het succes van deze duurzame installatie is de zonneboiler subsidie. Met het einde van 2020 in zicht is dan ook een terecht vraag: kan ik volgend jaar nog subsidie zonneboiler aanvragen? In dit blog meer over deze kansen.

Bereken je zonneboiler subsidie


De ISDE zonneboiler subsidie

De ISDE subsidie helpt al jaren particulieren en zakelijke klanten met de aanschaf van een zonneboiler. Waar zonneboilers de afgelopen jaren veel werden ingezet om de nieuwbouweisen (EPC eisen) te behalen is dit afgenomen vanaf 2019. Met het verplicht aardgasvrij opleveren van woningen is de zonneboiler een minder populaire manier om nieuwbouwwoningen te verduurzamen. Het resultaat was dan ook dat het aantal kleine zonneboilersystemen is afgenomen van 23.479 naar 10.159 vierkant meter in 2019.

In 2019 is er in totaal voor 5 miljoen aan ISDE zonneboiler subsidie aangevraagd. In 2020 is er tot nu toe 5,2 miljoen euro subsidie aangevraagd. In 2020 is dus sprake van een stijging van het aantal geplaatste zonneboiler bij bestaande woningen. De verwachting is de zonneboilers populairder gaan worden de komende 5 – 10 jaar. Met de stijgende gasprijzen tot aan 2026 en lagere belasting op elektriciteit neemt de terugverdientijd van de zonneboiler toe. Kortom, minder aardgas verbruik door een zonneboiler levert een steeds interessanter plaatje op.

 

Subsidie zonneboiler 2021

De subsidie zonneboiler 2021 focust zich dus vooral op al gebouwde woningen. De ISDE subsidie is verlengd tot aan 2025 en geeft hiermee meer zekerheid om subsidie voor uw zonneboiler te bemachtigen. In 2021 zal er waarschijnlijk niet veel aan de voorwaarden van de zonneboiler subsidie veranderen. Afhankelijk van het vermogen van uw zonneboiler neemt het subsidiebedrag toe of af. Gemiddeld genomen komt een zonneboiler subsidie neer op 1.100 euro.

Meer te weten komen over zonneboilersystemen? Bekijk dan eens de pagina van onze partner HRsolar.

Bereken je zonneboiler subsidie

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie