Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

03 / 08 / 2021

Subsidie verduurzaming MKB aanvragen

SVM subsidie aanvragen. Alle voorwaarden op een rij


Subsidie verduurzaming MKB aanvragen

In ons eerste blog over de SVM subsidie aanvragen hebben we op hoofdlijnen de voorwaarden besproken. In dit artikel alle voorwaarden van de subsidie verduurzaming MKB op een rij met een stappenplan. Binnenkort komt onze SVM subsidietool online te staan. Daarmee helpen we je stap voor stap door alle voorwaarden. Voor nu in tekst alles op een rijtje.

 

Algemene voorwaarden SVM subsidie

Om in aanmerking te komen voor de SVM subsidie moet je eigenaar zijn van een bedrijfsgebouw of een gedeelte daarvan. Het energieverbruik mag niet boven de 50.000 Kwh of 25.000 m3 aardgas uitkomen. Het pand mag geen woonbestemming hebben. Vervolgens kan je subsidie ontvangen voor een energieadvies waarvan je tenminste één maatregel binnen twee jaar gaat uitvoeren. 80 procent van de kosten kan je als subsidie terugkrijgen met een maximum van 750 euro. In het energieadvies moet staan wat het energieverbruik is van het pand, de CO2 uitstoot en beschrijving van de besparings- en verduurzamingskansen. Per maatregel moet duidelijk zijn hoeveel energie en CO2 uitstoot bespaard kan worden.

Laat je je helpen door een adviseur om de maatregelen uit te voeren? Dan kan je meer subsidie ontvangen, tot maximaal 2.500 euro. Hier zit ook de mogelijkheid in om advies te krijgen hoe de SVM subsidie aan te vragen.  Bezwaar de facturen van de energieadviseur en ondersteuners goed. Deze moeten uiteindelijk worden ingediend bij de overheid. Zie het stappenplan dat RVO beschikbaar heeft gesteld hieronder voor meer informatie. Hulp ontvangen bij deze subsidieaanvraag? Stuur dan een email naar: info@simpelsubsidie.nl.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie