Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

28 / 12 / 2021

SVM subsidie aanvragen

Alle informatie over de SVM subsidie op een rij


SVM subsidie aanvragen

Ondernemers zijn al druk genoeg, verduurzamen? Dat kost tijd die er niet is. Vandaar heeft de overheid de SVN subsidie in het leven geroepen. Met deze subsidie verduurzamen MKB worden ondernemers gestimuleerd energie te besparen. De subsidie is beschikbaar voor een energieadvies op maat en eventueel de ondersteuning bij het uitvoeren van het advies. In dit blog meer informatie.

 

SVM subsidie aanvragen

De SVM subsidie is beschikbaar vanaf 1 oktober 2021 tot 30 september 2022. Je kan de subsidie aanvragen voor een kantoorpand. Als ondernemer mag je niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. Verbruikt je bedrijfspand per jaar niet meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas, dan kom je in aanmerking. Voor het energieadvies kan je maximaal 750 euro subsidie krijgen. Voor het energieadvies met ondersteuning om de maatregelen uit te voeren kan je maximaal 2.500 euro subsidie krijgen. Dit zijn interessante subsidiebedragen, omdat zo tot 80 procent van het advies en ondersteuning vergoedt wordt door de overheid. Het minimumbedrag dat je moet investeren voor een energieadvies is 500 euro. Daar krijg je dan 400 euro subsidie voor.

Een externe partij moet het energieadvies en de ondersteuning uitvoeren. In een energieadvies staat een overzicht van de energiebesparing en duurzame maatregelen die ondernomen kunnen worden. Denk aan isolatie, zuinige installaties of elektrische bestelwagens. De ondersteuning kan bestaan uit het inhuren van een projectleider, inkooptraject of regelen van financiering. Het uiteindelijk uitvoeren van de maatregelen valt niet onder deze regeling. Wel is er de ISDE subsidie voor warmtepompen en zonneboilers en de EIA regeling. Wel moet je uiteindelijk een bewijs laten zien dat je tenminste één van de maatregelen uit het energieadvies gaat uitvoeren. Denk aan een betaalbewijs, opdrachtbewijs of een getekende offerte.

 

Hulp bij SVM subsidie aanvragen?

Ook het aanvragen van de subsidie valt onder de ondersteuning. Interessant, want de SVM subsidie bestaat uit een hoop extra voorwaarden. Lees ons: subsidie verduurzaming MKB aanvragen blog met meer details over de voorwaarden.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie