Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

03 / 12 / 2021

Subsidie inductie kookplaat

Is er een subsidie voor inductie koken beschikbaar?


Subsidie inductie kookplaat

Inductie ofwel elektrisch koken is de toekomst. Bijna 80 procent van de nieuwe kopers kiest voor een elektrische kookplaat. Niet langer wordt op elektra koken gezien als een vervelend iets, maar steeds meer als een moderne en veiligere keuze. Omdat we afscheid gaan nemen van aardgas doemt wel de vraag op: kan je een subsidie krijgen voor een inductie kookplaat?

ISDE Subsidie Aanvragen

 

Aardgasvrij en elektrisch koken

Stap voor stap zal de Nederlandse woningvoorraad minder aardgas gaan verbruiken. Op de route om van het aardgas af te stappen is koken op elektriciteit de meest logische eerste stap. Voor de mensen thuis zal dit een logische keuze zijn als er bij een verhuizing of renovatie een nieuwe keuken moet komen. De tweede stap is het verminderen van het aardgasverbruik door te isoleren of te kiezen voor een duurzame manier van verwarmen. Vaak ik dit een grotere stap die meer kosten met zich meebrengt.

Op zoek naar een isolatie specialist?

Verschillende gemeenten zijn nu bezig met aardgasvrije wijken en projecten. Het doel is zo wijk voor wijk Nederland van het aardgas af te krijgen of voor te bereiden op een alternatief. Het kan zijn dat je zo te maken gaat krijgen met het eerder vervangen van de gaskookplaat of meer moet investeren in de woning. De kosten om de woning verduurzaamd te krijgen komen gemiddeld neer op 40.000 euro. Dit is een behoorlijk bedrag. Deze kosten bestaan uit de volgende posten, waar voor elektrisch koken een bedrag van € 1.734.000 is opgenomen.

 

Subsidie voor inductie koken

Subsidie voor elektrisch koken, bestaat dat? Nee, helaas is er geen landelijke subsidieregeling voor inductie koken beschikbaar. Wel is er de ISDE subsidie die helpt bij het aansluiten op het warmtenet voor particulieren. De bijdrage per woning komt hier neer op € 3.325. Het idee van deze subsidie is dat hiermee ook deels de kosten van elektrisch koken worden verkleind. Ook is er een isolatie subsidie beschikbaar die tot 20 procent voordeel biedt bij het isoleren van de woning. Dat kan een mooi beginpunt zijn. Tot slot zijn er wel een aantal lokale subsidies voor inductie koken beschikbaar. Een aantal gemeenten dat meedoet aan de aardgasvrije wijkplannen van de rijksoverheid stelt deze subsidie beschikbaar.

> Subsidie inductie kookplaat Amsterdam: Er is tot 500 euro beschikbaar voor het omzetten van het koken op aardgas naar een elektrisch alternatief. Wel opletten of je in aanmerking komt, want niet in alle wijken is men gestart met een aanpak.

> Subsidie inductie kookplaat Den Haag: Ook in Den Haag is er een regeling. Deze is zowel beschikbaar voor woningeigenaren als Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze subsidie kan door iedereen aangevraagd worden in Den Haag, beleggers komen niet in aanmerking. De subsidie inductie koken komt neer op 500 euro.

Benieuwd naar je andere subsidiekansen? Doe dan de gratis check en kies ervoor om ontzorgd te worden.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Beste hybride warmtepomp 2023

Wat is een thuisbatterij?

Vacuümglas subsidie aanvragen