Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

14 / 10 / 2023

ISDE zakelijk: Stappenplan zakelijke ISDE subsidie aanvragen

ISDE subsidie zakelijk regelen


ISDE zakelijk: Stappenplan zakelijke ISDE subsidie aanvragen

ISDE zakelijk De ISDE subsidie is voor zakelijke aanvragen extra interessant. Er is voor 2024 weer extra budget beschikbaar, dus genoeg kansen om voor de zonneboiler of warmtepomp subsidie te ontvangen. In dit blog het stappenplan wat u moet doorlopen om een succesvolle zakelijke ISDE aanvraag in te dienen.

Zakelijk ISDE aanvragen

Stap 1 – Waar gaat u in investeren?

De ISDE subsidie is voor u als zakelijke partij interessant als u gaat investeren in: zonneboilers of warmtepompen. De isolatie subsidie komt u niet voor in aanmerking. In dat geval raden wij u aan uw kansen onder de Energie Investeringsaftrek te checken. Onder deze regeling kan u belastingvoordeel krijgen bij het isoleren van uw kantoorpanden. Bent u een particuliere belegger in woningen? Dan is de SVOH subsidie mogelijk interessant. Als u gaat investeren in warmtepompen of zonneboilers dan kan het verstandig zijn te controleren of uw installaties op de apparatenlijst staan. U kan via onze subsidietool dit binnen enkele seconden checken.

 

Stap 2 – Vraag uw subsidie aan vóór ondertekening van de koopovereenkomst

Bij stap 2 zien wij het regelmatig fout gaat. Bij de zakelijke ISDE subsidie is het van belang dat u de aanvraag doet vóórdat u de koopovereenkomst ondertekend. Wij kunnen u hierbij helpen. De aanvraag is gemakkelijk te doen via onze subsidietool. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat als u meerdere apparaten heeft aangeschaft u de verschillende adressen moet noteren in een bestand. Wij stellen zo’n bestand beschikbaar wat snel is ingevuld. Bent u een particuliere verhuurder? Dan wordt u ook gezien als een zakelijke gebruiker bij de koop van warmtepompen en/of zonneboilers.

 

Stap 3 – Ontvang de beslissing vanuit RVO

Na uw subsidieaanvraag checkt RVO uw gegevens. Binnen gemiddeld 8-12 weken volgt er een bericht of uw subsidieaanvraag akkoord is of dat er nog aanvullende informatie aangeleverd moet worden. Wij zorgen voor een volledige aanvraag, zodat vragen nauwelijks voorkomen. Binnen 24 maanden nadat u de goedkeurig voor de subsidie heeft ontvangen moet u het apparaat aanschaffen en installeren. Van belang is dat u dit laat doen door een erkend bouwbedrijf. De installateur geeft u na afloop een factuur en bewijs van installeren, deze gegevens hebben wij later nodig.

 

Stap 4 – Vaststelling van de subsidie en uitbetaling

Nadat u het apparaat heeft gekocht en geïnstalleerd vragen wij voor u de vaststelling van de subsidie aan. Hiervoor hebben we de factuur en het installatiebewijs nodig. Wij doen dit door voor u het vaststellingsformulier in te vullen. Hierop vermelden we het kenmerk dat we eerder hebben ontvangen toen we in stap 2 de subsidie hebben aangevraagd. Dit klinkt als een complex proces, maar met onze slimme software houden we alle stappen goed in de gaten. De betaling volgt binnen 2 tot 3 maanden en wordt direct gestort op het door u doorgegevens rekeningnummer. Wij facturen pas achteraf bij een succesvolle aanvraag.

 

ISDE subsidie zakelijke voorwaarden

Hieronder kort de belangrijkste zakelijke ISDE subsidie voorwaarden. U kan ook snel onze ISDE subsidie check doen.

1. U heeft een geldig KVK nummer. Bent u particuliere verhuurder? Dan is dit niet noodzakelijk.

2. De installatie(s) die u aanschaft worden geïnstalleerd in Nederland en blijven tenminste 24 maanden in gebruik.

3. U maakt gebruik van een bouwbedrijf om de installaties te installeren.

Als ondernemer bent u al druk genoeg, dus is het laten ontzorgen van de subsidieaanvraag een logische stap. Op dit moment helpen wij nog niet bij zakelijke subsidieaanvragen. Bekijk de website van de overheid voor meer informatie.

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor zakelijk subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie