Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

15 / 01 / 2021

Maatregelenlijst isolatie bekend gemaakt

ISDE maatregelenlijst voor isolatiemaatregelen staat nu online


Maatregelenlijst isolatie bekend gemaakt

De ISDE subsidie 2021 kent een aantal grote wijzigingen. Zo is het nu mogelijk onder deze regeling subsidie te krijgen voor het isoleren van de eigen woning. Bij het toepassen van isolatiemaatregelen is het wel belangrijk uit de maatregelenlijst het juiste isolatiemateriaal te kiezen. In dit blog meer over de voorwaarden en waar u op moet letten.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Wat is de ISDE isolatie maatregelenlijst?

Net als bij het aanvragen van de warmtepomp subsidie is het noodzakelijk bij de isolatie subsidie aanvraag een meldcode door te geven. Deze meldcode is een KA nummer bijvoorbeeld: KA18086 (Kingspan Insulation). Met deze meldcode is het voor de overheid gemakkelijker om in de gaten te houden of uw isolatiemaatregelen wel aan de eisen voldoen. Ieder type isolatie heeft zijn eigen meldcode gekregen: dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie en vloer- of bodemisolatie. Er is een aparte lijst voor isolerende glas.

De isolatie meldcode is te vinden op de ISDE isolatie maatregelenlijst. Op deze lijst staat nog meer informatie opgenomen. De Rd waarde zegt wat over hoe goed het isolatiemateriaal isoleert. De minimale dikte geeft aan hoe dik het isolatiemateriaal minimaal is. Belangrijkst is het indicatief subsidiebedrag. Dit subsidiebedrag is per maatregel hetzelfde. Bij dakisolatie is dit bijvoorbeeld altijd 20 euro per m2.

 

Mijn isolatie staat niet in de isolatie maatregelenlijst, wat nu?

De meeste grote isolatiefabrikanten hebben inmiddels hun isolatiemateriaal en kenmerken doorgegeven aan RVO. Deze lijst zal aangevuld blijven worden. Om uw subsidieaanvraag succesvol te regelen helpt het dat uw isolatie op de maatregelenlijst te vinden is. Dit is echter niet verplicht.

Staat uw isolatie niet op de maatregelenlijst, dan kan u alsnog isolatie subsidie aanvragen. Het is dan wel nodig om een uitgebreide omschrijving van uw activiteiten toe te voegen. Denk aan: uw maatregel, merk, technische omschrijving en het soort isolatiemateriaal.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

ontvang ons gratis stappenplan

Wij sturen jou ons gratis stappenplan subsidie aanvragen toe.

Meer blogs van Simpel Subsidie

Extra subsidie voor warmtepomp

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?

Kan ik mijn woning aan de binnenkant isoleren?