Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

19 / 11 / 2023

ISDE subsidie ventilatie

Ventilatie subsidie in 2024 beschikbaar?


ISDE subsidie ventilatie

Ventilatie subsidie 2024. De ISDE subsidie 2024 is aankomend jaar aangevuld met een nieuwe categorie, namelijk de ventilatie subsidie. Het energiezuinig ventilatiesysteem staat al tijd op de lijst om toegevoegd te worden aan de ISDE subsidie. Het lijkt in 2024 te gaan gebeuren. In dit blogbericht meer informatie over deze subsidiekans.

Gratis je ISDE subsidie berekenen

 

Ventilatie subsidie in 2024

De exacte voorwaarden voor de ventilatie subsidie worden eind december bekend. De verwachting is dat ze zullen lijken op de VvE eisen.  Er zijn dan waarschijnlijk twee opties die in aanmerking komen voor de subsidie. De ventilatie met een warmteterugwinning en een rendement van meer dan 90% en een CO2 gestuurd ventilatiesysteem. Hierbij zal het rendement ook minimaal 90% moeten zijn. In technische termen dus het C+ systeem en het D systeem.

Het subsidiebedrag zal waarschijnlijk 15 procent zijn als je alleen ventilatie laat uitvoeren en 30 procent van het factuurbedrag als je ook isolatie of een warmtepomp laat plaatsen. Er komt waarschijnlijk wel een plafond aan het bedrag dat je kan krijgen. Bij VvE’s is dat nu 1.200 euro.

 

Hoe vraag je subsidie voor ventilatie aan?

Onze verwachting is dat je een aantal zaken nodig zal hebben om subsidie aan te vragen voor ventilatie in 2024. Allereerst zal je een factuur moeten hebben van de installatie van de ventilatie. Hier zal op moeten staan om wat voor systeem het gaat, het rendement en de kosten. Aan de hand hiervan kan de subsidie berekend worden. Aanvullend zal het nodig zijn om een betaalbewijs van het ventilatiesysteem aan te leveren, denk aan een kopie internetbankieren. Het kan zijn dat ook een foto nodig is als bewijsstuk.

De exacte voorwaarden worden binnen enkele weken bekend, dan maken wij deze blog geheel actueel.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie