Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

26 / 09 / 2022

Hoeveel zit er nog in de subsidiepot

Hoeveel zit er in de subsidiepot voor isolatie en warmtepompen?


Hoeveel zit er nog in de subsidiepot

Hoeveel zit er nog in de subsidiepot? Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen. Niemand wil de subsidie mislopen, dus is het logisch op te zoeken of je subsidie kan krijgen voordat je investeert in isolatie of een warmtepomp. In dit blog alle informatie over de subsidiepot in 2022, 2023 en komende jaren.

Gratis je ISDE subsidie berekenen

Hoeveel zit er in de subsidiepot van isolatie en warmtepompen

De subsidiepot voor isolatie en warmtepompen maakt deel uit van de ISDE subsidie. In 2022 zit er ruim 228 miljoen euro in de pot. Deze subsidie kan benut worden voor warmtepompen, zonneboilers en isolatiemaatregelen. Ook zakelijke partijen, zoals kantoorpanden en particulieren investeerders kunnen gebruik maken van de subsidie op warmtepompen en zonneboilers.

Dit subsidiebudget is een stuk hoger dan in 2021 en de verwachting is niet dat dit budget helemaal op is eind 2022. Ga je pas eind 2022 isolatie of een warmtepomp laten plaatsen? Weet dan dat het ook mogelijk is om in 2023 subsidie aan te vragen voor maatregelen die je hebt uitgevoerd in het jaar daarvoor. De regel is dat je uiterlijk 12 maanden na het plaatsen van de isolatie of warmtepomp de aanvraag doet.

Op zoek naar een isolatie specialist?

Kan de subsidie op isolatie en warmtepompen in één keer komen te vervallen? Die kans is erg klein. De overheid heeft afgesproken tot en met 2030 subsidie beschikbaar te stellen. Dus je hebt voorlopig de tijd om isolatiemaatregelen te nemen of een warmtepomp aan te schaffen. Het is wel belangrijk dat je aan de voorwaarden voldoet. In dit blog kan je meer lezen over alle subsidievoorwaarden. Ook kan je voor de zonneboiler subsidie aanvragen. Het subsidiebedrag staat net als bij de warmtepomp vast per type apparaat.

Hoe zit het met ISDE subsidie in 2023?

In 2023 zijn er weer vele miljoenen beschikbaar voor isolatie en de warmtepomp. Je krijgt net als in 2022 ruim 30 procent voordeel op de aanschaf van het apparaat, daardoor is je terugverdientijd een stuk sneller bereikt! Wil je zeker weten dat de subsidieaanvraag goed gaat? Overweeg het dan uit handen te geven aan ons. We hebben al duizenden huiseigenaren geholpen met hun subsidieaanvraag. Voor een vast bedrag regelen we alles, no cure no pay, achteraf betalen. Hier kan je meer lezen over de ISDE subsidie 2023. lees hier meer recent nieuws over de ISDE subsidiepot.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Vacuümglas subsidie aanvragen

Triple glas subsidie

Subsidie nieuwe kozijnen en dubbel glas