Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

09 / 10 / 2021

Extra subsidie voor warmtepomp

Er komt extra subsidie voor de hybride warmtepomp beschikbaar


Extra subsidie voor warmtepomp

Extra subsidie voor de warmtepomp?! Prinsjesdag bracht een hoop nieuwe kansen voor de verduurzaming in Nederland mee. Een van de grote aandachtspunten is extra subsidie voor de hybride warmtepomp. In dit blog kort de ontwikkelingen en hoe je deze kans kan benutten.

Check gratis je warmtepomp subsidie

 

Extra subsidie hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp wordt al een aantal jaar als een manier gezien om sneller te verduurzamen in Nederland. Met de lancering van de Miljoenennota lijkt ook de politiek graag een versnelling te zien in zowel de isolatie- als de warmtepomp opgave. In 2020 waren er nog 22.000 stuks verkocht, maar de wens is dit op te schroeven tot meer dan 100.000 warmtepompen per jaar! De resultaten van de hybride warmtepomp zijn positief, dit apparaat bespaart wel tot 70 procent op het aardgasverbruik en met de stijgende gasprijzen is dit zeker interessant. De terugverdientijd voor een hybride warmtepomp ligt nu tussen de 9 en 14 jaar.

Om tot een snelle uitrol van de hybride warmtepomp te komen moet deze terugverdientijd eigen op minimaal 7 jaar komen te liggen. De fabrikanten denken dat een 40 procent kostendaling al mogelijk is! De overheid wil dit nu ondersteunen met extra subsidie voor de hybride warmtepomp. Hoe deze extra steun eruit komt te zien laat de Miljoenennota nog niet weten. Het kan zijn dat er een BTW voordeel komt of een extra ISDE subsidie. Nu kan je 1.350 tot 2.600 euro subsidie krijgen voor je hybride warmtepomp. Dit voordeel zou zomaar 500 tot 1.000 euro hoger kunnen komen te liggen!

 

Hoe vraag je subsidie aan voor je hybride warmtepomp?

De komende 5 tot 10 jaar blijft er waarschijnlijk een warmtepomp subsidie beschikbaar. Deze ondersteuning valt zoals benoemd onder de ISDE subsidie. Wil je hiervoor in aanmerking komen, lees dan ons stappenplan hieronder. Het is belangrijk goed voorbereid te zijn. Wil je met maximale garantie je subsidie aanvragen? Schakel dan onze service in.

Check gratis je warmtepomp subsidie

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Aanvraagformulier voor subsidie op isolatie

Extra subsidie voor warmtepomp

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?