Subsidie aansluiten warmtenet

Direct uw warmtenet subsidie aanvragen als particulier of VvE. Profiteer van 3.000 tot 10.000 euro subsidie. Lees hieronder meer over uw kansen en maak de eerste stap in aardgasvrij wonen. Aansluiting op een warmtenet woningeigenaren is nu voordeliger te realiseren.

Onze warmtenet subsidieservice

Met onze slimme subsidietools kan u snel de warmtenet subsidie checken en aanvragen. Het werkt als volgt:

Snel checken

Uw warmtenet subsidie snel en gratis in beeld. Aanvragen binnen enkele minuten.

Gegevens uploaden

Upload uw gegevens en factuur. U heeft geen DigiD nodig, wij regelen alles met de overheid.

No-cure no-pay

Wij regelen uw subsidieaanvraag no-cure no-pay. U loopt geen risico's.

Subsidie warmtenet aanvragen

Miljoenen Nederlandse woningen moeten van het aardgas af voor 2050. Een van deze duurzame alternatieve voor aardgas is aansluiten op een warmtenet. Een warmtenet is een netwerk van buizen waarmee de woning wordt verwarmd. De warmte wordt centraal gestookt uit biomassa, geothermieput of restwarmte van de industrie. Op dit moment zijn er meer dan 400.000 woningen in Nederland aangesloten op een warmtenet. De verwachting is dat dit aantal met miljoenen zal groeien. Warmtenetten zijn vooral interessant in grote steden waar er veel vraag is naar warmte. In landelijke gebieden zal eerder gezocht worden naar individuele manieren van verwarmen. Denk hierbij aan de warmtepomp. Gemeenten werken aan plannen voor het alternatief voor aardgas in uw wijk. Voor 2021 moeten deze plannen duidelijk zijn.

Bij de aansluiting op een warmtenet wordt u cv-ketel vervangen door een warmtewisselaar (afleverset). Dit apparaat is ongeveer even groot als de cv-ketel. Aanvullend is het vaak nodig wat leidingwerk in uw woning aan te passen. Helaas is dit aansluiten op een warmtenet niet goedkoop. De kosten kunnen per woning al snel oplopen tot enkele duizenden euro's. Vandaar heeft de rijksoverheid besloten een warmtenet subsidie in het leven te roepen. Deze aansluit subsidie warmtenet komt neer op 3.325 euro per grondgebonden woning. Voor VvE's en flatgebouwen met een collectieve aansluiting is het subsidiebedrag afhankelijk van het vermogen. Dit subsidiebedrag kan oplopen tot meer dan 20,000 euro

direct checken

subsidie aanvragen warmtenet subsidie aanvragen warmtenet
Simpelsubsidie faq

Kan ik mijn warmtenet aansluit subsidie gemakkelijk regelen?


Er komt een hoop kijken bij de warmtenet subsidie. Bewijs van aansluiting, verklaring dat u van het aardgas af bent en nog meer papierwerk. Dit moet gemakkelijker kunnen.

Simpel Subsidie maakt uw warmtenet subsidie gemakkelijk. Wij nemen met onze software uw aanvraag uit handen. U heeft geen DigiD nodig en wij regelen alles met RVO. Dit alles voor 85 euro no-cure no-pay per aanvraag.

Klantervaringen

Na het isoleren van mijn huis dacht ik dat subsidie aanvragen een paar minuten werk was. Dat viel vies tegen. Toen kwam ik simpel subsidie tegen en vond ik het de prijs meer dan waard.

Via Simpel Subsidie heb ik subsidie op mijn warmtepomp geregeld. De service was goed en het stond snel op mijn rekening!

Het is lastig om via RVO de juiste warmtepomp te vinden. Via deze website had ik mijn merk snel gevonden en de aanvraag snel ingediend.

Gratis uw warmtenet subsidie in beeld

Met ons platform krijgt u snel inzicht in uw warmtenet subsidiekansen. Het aanvragen is veilig en gemakkelijk te doen. Wij regelen alles met RVO en u betaalt pas achteraf bij een succesvolle aanvraag.

direct checken

FAQ

Veel gestelde vragen

Hoeveel kost warmtenet subsidie aanvragen bij jullie?

U kan altijd gratis uw warmtenet subsidie checken. Voor het regelen van deze subsidieaanvraag vragen wij 85 euro no-cure no-pay. Hiermee zijn wij de goedkoopste aanbieder in de markt.

Binnen 8 weken na uw subsidieaanvraag staat het subsidiebedrag op uw rekening. Via ons platform kan u altijd de warmtenet subsidie aanvraag in de gaten houden.

Ja, om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet u geheel van het aardgas afstappen. Dit betekent ook dat u elektrisch zal moeten koken. Het is noodzakelijk om een bewijs in te dienen dat u geheel van het aardgas af bent. Dit bewijs wordt door uw netbeheerder geleverd.

Nee, het is niet mogelijk om voor nieuwbouwwoningen warmtenet subsidie te krijgen. Sinds 2018 moeten alle nieuwe woningen zonder aardgas opgeleverd worden. De subsidie is hiermee komen te vervallen. Het is bijvoorbeeld ook niet mogelijk om een subsidie te krijgen voor warmtepompen in uw nieuwbouwwoning.

Ja, dat kan zeker. U kan het beste uw vragen mailen naar: info@simpelsubsidie.nl. Wij streven er naar uw vragen binnen 2-3 werkdagen te beantwoorden.

Om de warmtenet subsidie aan te vragen hebben we enkele van uw persoonsgegevens nodig. Uw IBAN nummer is bijvoorbeeld noodzakelijk omdat de overheid het subsidiebedrag direct aan u over zal maken.

Een warmtenet wordt veelal over een hele wijk of buurt uitgerold door uw gemeente. Omdat dit een groot project is met meerdere woningen worden op deze manier de aansluitkosten verminderd. Het kan toch zijn dat u liever gebruikt maakt van een andere duurzame manier van verwarmen. In dat geval is er bijvoorbeeld ook warmtepomp subsidie mogelijk.

Als vereniging van eigenaren (VvE) is het mogelijk een warmtenet subsidie te ontvangen. De vraag is alleen of de individuele leden van de VvE deze subsidie moeten aanvragen of dat dit als vereniging geregeld kan worden.

Als alle leden van de VvE beschikken over hun eigen individuele cv-ketel en individueel overstappen op een warmtenet, dan is de subsidie ook zelf aan te vragen. Wij kunnen u wel als collectief helpen, maar u kan per persoon dan een subsidiebedrag van meer dan 3.000 euro verwachten.

Als u als VvE nu collectief uw aardgasaansluiting wilt vervangen door een collectieve warmtenet aansluiting, dan moet u de aanvraag als VvE doen. Let daarbij op dat u deze aanvraag voordat u de offerte ondertekent doet. Tot slot moet uw VvE uit overwegend eigenaar bewoners bestaan en niet uit vooral verhuurders. Wanneer dit het geval is, dan komt u mogelijk in aanmerking voor de SAH regeling.

U kan als particulier uw warmtenet aansluit subsidie 12 maanden na de installatie nog indienen. Het advies is om dit eerder te doen, omdat er per jaar een bepaald bedrag aan ISDE subsidie beschikbaar is.

Als u de subsidieaanvraag als VvE of particuliere verhuurder wil doen, dan doet u deze aanvraag voordat u de offerte ondertekent. Na de aansluiting op het warmtenet laat u de subsidie dan vaststellen.

U kan meer informatie vinden op onze subsidie blog over de aansluiting subsidie die u als particulier kan ontvangen. Voor meer informatie over warmtenetten kan u overwegen op de pagina van Hieropgewekt te kijken.

Aansluiting op een warmtenet levert voor woningeigenaren een subsidie op. Maar er zijn wel een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. Onze subsidiesoftware helpt u stap voor stap om alle voorwaarden goed in de gaten te houden.

Voor de volledigheid hieronder de belangrijkste voorwaarden: u bent eigenaar van de woning, de aansluiting wordt gerealiseerd door een warmtebedrijf, u kan bewijs leveren dat uw woning van het aardgas af is, u heeft een leveringsovereenkomst met het warmtebedrijf.

Subsidie aansluiting warmtenet - Updates 2021

subsidiekansen 2021 warmtenet

Er is 124 miljoen euro beschikbaar voor de warmtenet subsidie. In dezelfde pot zijn ook de zonneboiler en warmtepomp opgenomen. In het subsidiebedrag zijn een aantal zaken opgenomen, waaronder: het plaatsen van de afleverset, de bouwkundige aanpassingen en de overstap op het elektrisch koken. De kosten voor het verwijderen van de aardgasaansluiting zit niet in deze warmtenet subsidie. De verwachting is dat in 2021 deze kosten komen te vervallen. De netbeheerder neemt deze kosten dan voor haar rekening.

De nieuwe Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing 2021 zet in voor warmtenet subsidie voor zowel particulieren als VvE's. Dit subsidiebedrag is noodzakelijk, omdat de aansluiting op een warmtenet vaak niet rendabel is. Voor woningcorporaties was er al een subsidie beschikbaar. Met deze warmtenet subsidie is er voor alle doelgroepen een subsidiekans. Het subsidiebedrag komt neer op circa 20 procent van de totale aansluitkosten.

Als particulier kan u 12 maanden na de installatie van uw warmtenet aansluiting de subsidieaanvraag doen. Advies is dit zo snel mogelijk na de aansluiting te doen, omdat het beschikbare subsidiebedrag uitgeput kan raken. Bent u een VvE en heeft u een collectieve warmteaansluiting, dan moet u een zakelijke aanvraag doen. Deze aanvraag doet u vooraf en laat u na de installatie van het warmtenet vaststellen.