Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

15 / 01 / 2021

Wat kost een warmtepomp en waar moet je op letten?

De belangrijkste tips bij het kopen van een warmtepomp


Wat kost een warmtepomp en waar moet je op letten?

Cv-ketel stuk en op zoek naar een duurzamer alternatief? Of benieuwd hoe duur een warmtepomp überhaupt? In deze blog behandelen we de kosten en waar je op moet letten bij het kopen van een warmtepomp.

Subsidie Warmtepomp Aanvragen

Wat kost een warmtepomp

De kosten van een warmtepomp lopen sterk uiteen. Denk hierbij aan prijzen tussen de €4.000 en €25.000. Dit heeft sterk te maken met het type warmtepomp dat je voor ogen hebt. Een hybride warmtepomp die samenwerkt met de Cv-ketel is het voordeligst. Vaak is dit een mooie tussenstap voor mensen met een woning die nog niet voldoende geïsoleerd is. Denk hier aan woningen voor het jaar 1990. De meest prijzige warmtepompen zijn grond-water warmtepompen. Deze warmtepompen halen water uit de grond op ongeveer 50-200 meter diepte en kunnen zowel koelen als verwarmen. De woning moet dan wel goed geïsoleerd zijn.

Hieronder een indicatie van de kosten per soort warmtepomp. Houdt er wel rekening mee dat de kosten voor installatie komende jaren kunnen stijgen afhankelijk van de vraag. In Nederland is een tekort aan installateurs. Daarna kan het zijn dat uw radiatoren aangepast moeten worden, dit geeft extra kosten.

Warmtepomp subsidie 2020 (ISDE)

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een subsidie voor warmtepompen en zonneboilers. Deze subsidie is in het leven geroepen door de overheid om het aardgasvrij maken van woningen te stimuleren. Zowel Verenigingen van Eigenaren, huiseigenaren als woningcorporaties komen in aanmerking voor deze subsidie. De ISDE subsidie loopt door tot 2030. Belangrijk om te weten is dat de ISDE subsidie bedoeld is voor bestaande woningen. Helaas komen nieuwbouwprojecten niet meer in aanmerking voor deze subsidie.

Het totale subsidiebedrag ligt tussen de €500 en €8.500 en is afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp. Vaak hebben hybride warmtepompen goedkoper en hebben een lager vermogen, het subsidiebedrag is dan kleiner. Gemiddeld ligt het subsidiebedrag tussen de €1.500 en €2.500. Snel uw warmtepomp of zonneboiler checken voor subsidie én goedkoop regelen? Bekijk dan onze Simpel Subsidie tool.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

ontvang ons gratis stappenplan

Wij sturen jou ons gratis stappenplan subsidie aanvragen toe.

Meer blogs van Simpel Subsidie

Extra subsidie voor warmtepomp

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?

Kan ik mijn woning aan de binnenkant isoleren?