Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

07 / 05 / 2023

Beste hybride warmtepomp 2023

Wat is de beste hybride warmtepomp in 2023?


Beste hybride warmtepomp 2023

Als je op zoek bent naar een duurzame manier om je huis te verwarmen, is een hybride warmtepomp een uitstekende keuze. Maar wat is de beste hybride warmtepomp van 2023? In dit artikel gaan we op zoek naar het antwoord op deze vraag. We bekijken de verschillende opties op de markt en vergelijken hun eigenschappen en voordelen.

 

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een apparaat dat gebruik maakt van zowel elektriciteit als gas om je huis te verwarmen. Het is een combinatie van een warmtepomp en een HR-ketel. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt dit om je huis te verwarmen. Als het te koud wordt, schakelt de HR-ketel in om bij te verwarmen. Hierdoor verbruik je minder gas en bespaar je op je energierekening.

Een hybride warmtepomp is een duurzame keuze voor het verwarmen van je huis. Je verbruikt minder gas, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Bovendien kan een hybride warmtepomp geïnstalleerd worden zonder dat je je hele verwarmingssysteem hoeft te vervangen. Dit maakt het een betaalbare oplossing voor veel huishoudens.

 

Welke hybride warmtepompen zijn er op de markt?

Er zijn verschillende merken en modellen hybride warmtepompen op de markt. Hieronder bespreken we de eigenschappen en voordelen van enkele populaire modellen.

Vaillant aroTHERM hybrid

De Vaillant aroTHERM hybrid is een hybride warmtepomp die geschikt is voor kleine tot middelgrote huishoudens. Het is een compact apparaat dat weinig ruimte in beslag neemt. Het heeft een hoog rendement en kan tot wel 70% van de energie uit de buitenlucht halen. Daarnaast heeft de aroTHERM hybrid een slimme thermostaat die het verwarmingsproces kan optimaliseren.

Nefit Enviline hybrid

De Nefit Enviline hybrid is een hybride warmtepomp die geschikt is voor grote huishoudens. Het heeft een hoog rendement en kan tot wel 75% van de energie uit de buitenlucht halen. Het apparaat heeft een ingebouwde boiler, waardoor je altijd beschikt over warm water. Daarnaast heeft de Enviline hybrid een slimme thermostaat die je kunt bedienen via een app op je telefoon.

Remeha Elga Ace hybrid

De Remeha Elga Ace hybrid is een hybride warmtepomp die geschikt is voor kleine tot middelgrote huishoudens. Het apparaat heeft een hoog rendement en kan tot wel 75% van de energie uit de buitenlucht halen. Het heeft een ingebouwde boiler, waardoor je altijd beschikt over warm water. Daarnaast heeft de Elga Ace hybrid een slimme thermostaat die het verwarmingsproces kan optimaliseren.

 

Wat is de beste hybride warmtepomp van 2023?

De beste hybride warmtepomp van 2023 is afhankelijk van je persoonlijke situatie en behoeften. Hieronder zetten we enkele overwegingen op een rij die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste hybride warmtepomp.

Grootte van je huis

De grootte van je huis is een belangrijke factor bij het kiezen van een hybride warmtepomp. Als je een groot huis hebt, is het belangrijk dat de warmtepomp voldoende capaciteit heeft om het hele huis te verwarmen. De Nefit Enviline hybrid is bijvoorbeeld geschikt voor grote huishoudens, terwijl de Vaillant aroTHERM hybrid beter past bij kleine tot middelgrote huishoudens.

Budget

Een hybride warmtepomp is over het algemeen duurder dan een HR-ketel. Het is daarom belangrijk om je budget in gedachten te houden bij het kiezen van een hybride warmtepomp. De Remeha Elga Ace hybrid is bijvoorbeeld een betaalbaar model dat geschikt is voor kleine tot middelgrote huishoudens.

Subsidie

De warmtepomp subsidie heeft een groot effect op je terugverdientijd. Gelukkig is er in 2023 een subsidiepot beschikbaar waardoor je tot wel 30% korting krijgt op je aanschaf en installatie. Het uiteindelijke bedrag aan subsidie hangt af van het vermogen van de warmtepomp en is altijd een vast bedrag. De 30% is een indicatie. Voor 2023 is er een vast bedrag in de warmtepomp subsidiepot, maximaal 350 miljoen euro. 

Energiebesparing

Een hybride warmtepomp kan je helpen om energie te besparen en je energierekening te verlagen. Het is daarom belangrijk om te kijken naar het rendement van de warmtepomp. De Nefit Enviline hybrid heeft bijvoorbeeld een hoog rendement en kan tot wel 75% van de energie uit de buitenlucht halen.

 

Conclusie

Een hybride warmtepomp is een duurzame en betaalbare manier om je huis te verwarmen. Er zijn verschillende merken en modellen op de markt, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. De beste hybride warmtepomp van 2023 is afhankelijk van je persoonlijke situatie en behoeften. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte van je huis, je budget en de energiebesparing die de warmtepomp oplevert. Met deze overwegingen in gedachten kun je een weloverwogen keuze maken en genieten van een comfortabel en duurzaam verwarmd huis.

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie