In de gemeente Leeuwarden zijn er diverse subsidiemogelijkheden beschikbaar voor woningeigenaren en verhuurders die hun woningen willen verduurzamen. De landelijke Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) biedt een aantrekkelijke optie voor het isoleren van je woning en het installeren van duurzame energieoplossingen zoals zonneboilers en warmtepompen. Daarnaast kunnen monumenteigenaren gebruikmaken van een speciale ISDE-regeling die rekening houdt met de unieke status van hun pand.
Naast de nationale regelingen, biedt de gemeente Leeuwarden specifieke subsidies aan die afwijken van de landelijke opties. Zo is er de Subsidie energiebesparende maatregelen Leeuwarden, die niet alleen isolatie bevordert, maar ook de vervanging van oude cv-ketels ondersteunt. Daarnaast is er de Subsidie isolatie eigen woning Leeuwarden, gericht op het verbeteren van slecht geïsoleerde koopwoningen door bijvoorbeeld ramen, muren, daken en vloeren te isoleren. Deze lokale subsidies zijn speciaal ontworpen om de verduurzaming binnen de gemeente te stimuleren.
Voor verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE's) zijn er ook interessante mogelijkheden. De Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) en de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE) bieden financiële steun voor energiebesparende maatregelen, duurzame warmteopties en onderhoudsmaatregelen. Simpel Subsidie kan je helpen bij het aanvragen van deze subsidies. Onze expertise zorgt ervoor dat je optimaal gebruikmaakt van de financiële voordelen die deze regelingen bieden.
Ben je geïnteresseerd in meer informatie over de gemeentelijke isolatie en warmtepomp subsidieregelingen? Bezoek dan onze Gemeente isolatie en warmtepomp subsidie pagina. Hier vind je uitgebreide details over de beschikbare subsidies en hoe je deze kunt aanvragen via onze online tool. Maak gebruik van deze mogelijkheden en investeer in een duurzame toekomst voor jouw woning in Leeuwarden!
Informatie aangeboden door Milieu Centraal
Woningeigenaren kunnen subsidie aanvragen voor woningisolatie (glas, dak, vloer, muur, gevel), duurzame energieopwekking (zonneboiler of warmtepomp), elektrisch koken en voor aansluiting op een warmtenet.
Als je eigenaar-bewoner van een monument bent en als je woning een monumentenstatus heeft en ingeschreven staat als rijks- gemeentelijk of provinciaal monument kom je in aanmerking voor ISDE voor monumenteigenaren.
De gemeente Leeuwarden geeft subsidie voor het isoleren van je woning. Ook is er subsidie voor vervanging van een oude cv-ketel.
De gemeente Leeuwarden geeft subsidie voor het isoleren van slecht geïsoleerde koopwoningen. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je ramen, muren, dak en vloer.
Verhuurders kunnen subsidie krijgen voor het verduurzamen van één of meerdere bestaande huurwoningen.
Met deze subsidieregeling ontvang je subsidie voor energiebesparende maatregelen, duurzame warmteopties, onderhoudsmaatregelen en voor een maatwerkadvies.
Verenigingen van Eigenaren (VvE) kunnen via de SVVE subsidie krijgen voor het verduurzamen van hun gebouw. Je kunt bijvoorbeeld subsidie krijgen voor isolatie, zonneboilers, warmtepompen en een centrale aansluiting op het warmtenet.
Informatie aangeboden door Milieu Centraal
De gemeente Leeuwarden geeft subsidie voor stichtingen, coöperaties en verenigingen die bezig zijn met zowel beginnende als bestaande projecten op het gebied van energiebesparing, energieopwekking of energieopslag.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft subsidie aan woningeigenaren die gezamenlijk hun woningen willen verduurzamen. Met deze subsidie kan een procesondersteuner ingehuurd worden die een verduurzamingsplan schrijft, zodat het renovatieproject opgeschaald kan worden.
De gemeente Leeuwaren heeft subsidie voor het aanleggen van groen en het opvangen van regenwater dor bijvoorbeeld het aanschaffen van een regenton, het vergroenen van je tuin, het aanleggen van een groen dak, regenwatergebruiksinstallatie of waterrecyclingsysteem.
Een duurzaamheidsadvies van een Duurzame Monumenten (DuMo) adviseur zorgt ervoor dat je monument verduurzaamd wordt met oog voor de monumentale waarden. Het Restauratiefonds geeft tot 50% subsidie op de kosten voor het advies.
Gemengde VvE's of verhuurders van één of meerdere huurwoningen komen in aanmerking voor de Stimuleringsregeling (SAH) als ze hun bestaande huurwoning(en) aardgasvrij maken door deze aan te sluiten op een warmtenet.
In dit landelijke ontzorgingsprogramma krijgen woningeigenaren van rijksmonumenten niet alleen 50% korting op verduurzamingsadvies, maar worden ze ook gratis geadviseerd en begeleid richting concrete uitvoering van verduurzamingsmaatregelen. Denk aan het tegenlezen van offertes van aannemers of het meegaan naar het vooroverleg bij de gemeente.