Warmtepomp subsidie aanvragen

Gratis checken hoeveel subsidie u voor uw warmtepomp kunt aanvragen, en alles vervolgens direct eenvoudig regelen. En dat binnen slechts een paar minuten!

Hulp bij het warmtepomp subsidie aanvragen

Warmtepomp subsidie aanvragen kan gemakkelijker. De service van Simpel Subsidie ondersteunt u in het aanvragen van uw subsidie.

Snel

Binnen 1 minuut uw warmtepomp subsidie 2021 vrijblijvend in beeld.

Compleet

Compleet overzicht van alle verschillende warmtepompen, merken en hun subsidiebedrag.

Ontzorgt

Wij regelen uw warmtepomp subsidie aanvraag. U kan verder met ondernemen, werken of ontspannen.

Voor iedereen

We helpen zowel particulieren als zakelijke partijen hun warmtepomp subsidieaanvraag te doen.

Eenvoudig

Doordat u minder persoonsgegevens hoeft achter te laten kunt u de formulieren makkelijker invullen.

No Cure, No Pay

Wij zijn altijd transparant en brengen onze kosten alleen in rekening als het aanvragen van de warmtepomp subsidie succesvol is afgerond.

Subsidie aanvragen voor uw warmtepomp

In 2050 moet heel Nederland van het aardgas af zijn. Dit betekent een afscheid nemen van onze trouwe cv-ketel in huis of op kantoor. De overheid stimuleert daarom de aanschaf van warmtepompen. De hoogte van deze warmtepomp subsidie hangt af van het vermogen van de warmtepomp. Kort uitgelegd, hoe hoger het vermogen, hoe beter geschikt de warmtepomp is voor grotere woningen. Voor een hybride warmtepomp is de subsidie aanschaf prijs 1.500 tot 1.800 euro. Dit is bijna 40% van het aankoopbedrag, een forse warmtepomp subsidie dus.

Bij een volledige lucht/water warmtepomp, die dus zonder cv-ketel werkt, bedraagt het subsidiebedrag 1.100 euro of meer. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger het subsidiebedrag. Voor de bodemwarmtepomp, die zijn koude- en warmte uit de bodem haalt, begint het subsidiebedrag rond de 2.500 euro. Dit komt vaak neer op 15% van de totale kosten. Kortom, warmtepomp subsidie aanvragen is iets dat loont. Voor € 85 inclusief BTW vragen wij uw ISDE subsidie aan.

direct checken

subsidie aanvragen warmtepompsubsidie subsidie aanvragen warmtepompsubsidie
Simpelsubsidie faq

Wij maken de aanvraag van subsidie voor uw warmtepomp eenvoudig


Formulieren, specificaties, referentienummers en deadlines. Er is nogal wat dat u bij moet houden. Het ontvangen van subsidie is leuk, maar het proces daar naartoe is complex en verwarrend.

Het moet toch mogelijk zijn om als particulier gemakkelijk uw warmtepomp subsidie aanvraag te regelen? Vanuit Simpel Subsidie hebben wij gewerkt aan een oplossing om het aanvragen van uw warmtepomp subsidie gemakkelijker te maken.

Klantervaringen

Het is lastig om via RVO de juiste warmtepomp te vinden. Via deze website had ik mijn merk snel gevonden en de aanvraag snel ingediend.

Ik dacht dat mijn nieuwbouwwoning niet in aanspraak kwam voor subsidie. Na contact met Simpel Subsidie toch nog de overgangsregeling kunnen gebruiken. Scheelde € 2.100!

Prettig om snel inzicht te krijgen in mijn subsidiekansen. Aanvragen ging soepel en ik kon altijd de status inzien van mijn aanvraag.

Check nu hoeveel warmtepomp subsidie u kunt aanvragen

Snel uw warmtepomp subsidie in beeld. Gratis checken en binnen 5 minuten uw subsidie aanvragen. Voor € 85 inclusief BTW vragen wij uw ISDE subsidie aan. Al het papierwerk met de overheid wordt door ons geregeld en u betaalt pas achteraf bij een succesvolle aanvraag.

direct checken

FAQ

Veel gestelde vragen

Hoe werkt het?

U selecteert eerst in onze tool om welke warmtepomp het gaat (bv. Remeha of Inventum). Vervolgens zoekt onze tool direct voor u uit of u in aanmerking komt voor warmtepomp subsidie, en zo ja, voor hoe veel. Dat bedrag verschijnt vervolgens in beeld.

Daarmee krijgt u ook gelijk het aanbod om ons de warmtepomp subsidie voor u aan te laten vragen. Dit aanbod is op basis van no-cure-no-pay, dus u betaalt pas als uw subsidie is toegekend. Als u hiermee akkoord gaat vult u uw gegevens in, en wij doen de rest.

Wij vragen de warmtepomp subsidie aan bij de overheid en houden u gedurende het proces op de hoogte. Simpel Subsidie heeft veel ervaring met het aanvragen en verwerken van subsidies. U kan uw subsidie aanvraag altijd tussendoor checken.

Checken voor welke warmtepomp subsidies u in aanmerking komt is volledig gratis! We hebben zelfs uw e-mailadres niet nodig.

Voor het regelen van uw warmtepomp subsidie vragen wij een vergoeding, namelijk 99 euro no-cure no-pay per apparaat. Hiermee regelt u snel de subsidie en kan u verder met ondernemen, werken of ontspannen. Hiermee zijn wij een van de goedkoopste aanbieders in de markt.

Voor de aanvraag van uw subsidie hebben wij enkele persoonsgegevens van u nodig. Dit zijn gegevens die uiteindelijk ingediend moeten worden bij de overheid om uw subsidie te verkrijgen.

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens en bewaren deze niet langer dan strikt noodzakelijk is. Wij voldoen aan de AVG en u kan hier meer over lezen in ons privacy statement.

Het subsidiebedrag wordt door de overheid direct op uw rekeningnummer gestort. Binnen 8-9 weken ontvangt u een subsidiebevestiging per post en kort daarna wordt het subsidiebedrag overgemaakt.

Gedurende dit proces houden wij u op de hoogte en kunt u altijd uw aanvraag bekijken op onze website.

U kan het beste contact opnemen via de e-mail: info@simpelsubsidie.nl.

Wij streven ernaar om binnen 24 uur antwoord te geven op uw vragen. Mocht dit per e-mail lastig gaan, dan zullen wij telefonisch contact met u opnemen.

Nee, wij werken volgens een no-cure-no-pay propositie. Dat betekent dat u niets betaalt totdat de warmtepomp subsidie is toegekend. Zo loopt u geen enkel risico.

Wij vragen de subsidie aan bij de overheid en houden u gedurende het proces op de hoogte. Simpel Subsidie heeft veel ervaring met het aanvragen en verwerken van subsidies.

De ISDE subsidie liep eerst tot 2020, maar is gelukkig met 5 jaar verlengd. Tot 2025 kunt u daarom subsidie aanvragen voor uw warmtepomp. U kan altijd meer informatie lezen op ons subsidie blog

Formeel heet de warmtepomp subsidie in 2021: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Een interessante wijziging ten opzichte van 2020 is dat u bij de aanschaf van een zonneboiler of warmtepomp ook subsidie kan krijgen als u één isolatiemaatregel uitvoert.

Er is ook subsidie beschikbaar voor uw hybride warmtepomp. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp. Omdat hybride toestellen vaak een lager vermogen hebben valt dit subsidiebedrag lager uit dan bij een volledig elektrische warmtepomp.

Ook voor de warmtepompboiler en hoge temperatuur warmtepomp zijn er subsidies beschikbaar. Deze zijn allemaal te vinden in onze subsidietool

Warmtepomp subsidie 2021 – updates

subsidiekansen 2021 warmtepompsubsidie

Subsidieregelingen kunnen nog wel eens veranderen. Vanuit Simpel Subsidie houden we alle updates bij en informeren we u over alle nieuwe subsidiekansen. De ISDE subsidie stimuleert het opwekken van duurzame warmte en het verminderen van uw aardgasverbruik. Deze regeling is onlangs verlengd tot 2025, omdat de Rijksoverheid ons wil verleiden van het aardgas af te stappen. Dat maakt dat u de komende 5 jaar nog subsidie kan ontvangen voor uw warmtepomp.

De verwachting is dat het aantal verkochte warmtepompen hard zal groeien de komende jaren. Vooral de hybride warmtepomp die samenwerkt met de cv-ketel gaat helpen het aardgasverbruik sterk te verminderen. Het voordeel van deze hybride warmtepomp is dat uw woning niet nu al stevig geïsoleerd hoeft te worden. Daarnaast komen er steeds meer hoog rendement warmtepompen op de markt. Deze warmtepompen maken hogere temperaturen waardoor u nog wat langer de tijd kan nemen om de woning extra te isoleren.

De verwachtte stijging van de energiebelasting op aardgas tot 2026 en lagere energiebelasting op elektriciteit maakt dat warmtepompen steeds meer gaan renderen. Dit samen met de aantrekkelijke warmtepomp subsidie 2021 maakt dat het investeren in een warmtepomp een steeds betere keuze wordt. De warmtepomp kosten nemen met circa 30% af door de ISDE subsidie te benutten. Daarnaast komt de gasaansluiting te vervallen en nemen je maandelijkse energielasten af. Tot slot kunnen sommige warmtepompen koelen. Met de als maar warmer wordende zomers is dit een mooi bijkomend voordeel. De formele naam van de warmtepomp subsidie is: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing.