Subsidie zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen aanvragen voor uw woningcorporatie of bedrijf? Met onze software krijgt u gratis alle kansen in beeld. Maak nu gebruik van de aantrekkelijke zonnepanelen subsidie voor flatgebouwen en bedrijfspanden.

Hulp bij zonnepanelen subsidie aanvragen?

Subsidie zonnepanelen aanvragen kan gemakkelijker. Met onze tools kan u snel uw subsidiebedrag checken en het aanvragen direct regelen.

Snel geholpen

Snel uw zonnepanelen subsidie in beeld en inzicht in de voorwaarden.

Comfortabel

Wij verzorgen de aanvraag met RVO, no cure no pay. U loopt geen risico en kan ontspannen.

Zakelijke aanvragen

U kan zonnepanelen subsidie aanvragen als woningcorporatie of ondernemer.

Compleet

Wij beperken de gegevens die u moet achterlaten en maken uw subsidieaanvraag eenvoudig.

Zonnepanelen subsidie voor flatgebouwen

Jarenlang was het al mogelijk om als particulier te profiteren van zonne-energie. Voor grote projecten was er de SDE beschikbaar. De groep die tussen wal en schip viel: de kleinere ondernemers en woningcorporaties De salderingsregeling is veelal voor het dakoppervlak en aantal zonnepanelen dat geplaatst kan worden bij deze partijen niet interessant en de terugverdientijd te lang. Met de nieuwe ISDE subsidie 2021 is hier een einde aan gekomen. Voor zonnepanelen systemen tussen de 15 en 100 kWp kan nu een subsidie worden aangevraagd. Gaan we meer zonnepanelen zien op al die flatgebouwen en bedrijfspanden?

Vanuit de ISDE subsidie 2021 is er 40 miljoen euro beschikbaar voor zonnepanelen op flatgebouwen van woningcorporaties. Het minimaal aantal zonnepanelen komt neer op circa 50 stuks en het maximale aantal op 300 stuks. Voor ondernemers was het al mogelijk om de Energie Investeringsaftrek (EIA) te benutten. Voor woningcorporaties en ondernemers was dit lastiger. De subsidie komt neer op 125 euro per kWp vermogen. Het moet hier gaan om een kleinverbruikersaansluiting. Systemen boven de 3*80 A komen niet in aanmerking. De ISDE zonnepanelen subsidie is beschikbaar tot 31 december 2023.

direct checken

subsidie aanvragen zonnepanelen subsidie aanvragen zonnepanelen
Simpelsubsidie faq

Zonnepanelen subsidie aanvragen, kan dat gemakkelijker?


Met de slimme software van Simpel Subsidie is het gemakkelijk uw zonnepanelen subsidie te checken en snel aan te vragen.

Geen papierwerk, DigiD en verwarrende overzichten meer. Wij vragen voor 7,5 procent no-cure no-pay uw zonnepanelen subsidie aan. U loopt geen risico's en betaalt pas achteraf.

Klantervaringen

Na het isoleren van mijn huis dacht ik dat subsidie aanvragen een paar minuten werk was. Dat viel vies tegen. Toen kwam ik simpel subsidie tegen en vond ik het de prijs meer dan waard.

Via Simpel Subsidie heb ik subsidie op mijn warmtepomp geregeld. De service was goed en het stond snel op mijn rekening!

Het is lastig om via RVO de juiste warmtepomp te vinden. Via deze website had ik mijn merk snel gevonden en de aanvraag snel ingediend.

Check nu uw zonnepanelen subsidie

Direct uw zonnepanelen subsidiebedrag in beeld en inzicht in alle voorwaarden. Voor 7,5% no-cure no-pay nemen wij de gehele aanvraag uit handen. Het DigiD- en papierwerk regelen wij. U betaalt pas achteraf als het subsidiebedrag op uw rekening staat.

direct checken

FAQ

Veel gestelde vragen

Hoe werkt jullie service?

Wij zijn experts in ISDE subsidie aanvragen. Door onze slimme software krijgt u binnen enkele stappen inzicht in uw subsidiebedrag. Daarna volgen een aantal ja/nee vragen om te bepalen of uw aan de voorwaarden voldoet. Voldoet u aan de voorwaarden, dan kan u de benodigde informatie via ons platform uploaden en ons alles laten regelen met de overheid.

Wij vragen 7,5 procent van uw totale subsidiebedrag voor het aanvragen en managen van uw subsidieaanvraag. U betaalt ons pas bij een succesvolle aanvraag en achteraf.

Deze zonnepanelen subsidie is voor de zakelijke markt. Dit betekent dat u als woningcorporatie of ondernemer, voordat u de zonnepanelen aanschaft, de subsidie moet aanvragen. Na de installatie van uw zonnepanelen wordt de subsidie vastgesteld en komt het bedrag op uw rekening te staan.

U kan contact opnemen via de e-mail: info@simpelsubsidie.nl. Wij behandelen uw vraag binnen 2-3 werkdagen.

Nee, een van de voorwaarden is dat u een kleinverbruikersaansluiting moet hebben. Als u een grootverbruikersaansluiting heeft, dan komt u mogelijk in aanmerking van de SDE regeling.

Bij het aanvragen van de zonnepanelen subsidie moet u rekening houden met een aantal zaken. Grootverbruikersaansluitingen komen niet in aanmerking. Daarbij mag het vermogen van uw installatie niet kleiner zijn dan 15 kWp en niet groter dan 100 kWp. Ook zonnevelden komen niet in aanmerking voor deze regeling. Het moet gaan om gebouwgebonden installaties.

Daarnaast moet u 12 maanden na het aanvragen van de subsidie de zonnepanelen in gebruik hebben genomen en mag uw elektriciteitsverbruik niet lager zijn dan 50.000 kWk per jaar. Specifiek wordt hier gekeken naar het jaar voorafgaande de subsidieaanvraag.

U heeft na het indienen van de subsidieaanvraag twee jaar de tijd om uw installatie te realiseren. U moet de subsidieaanvraag dan ook indienen voordat u een verplichting tot investeren aangaat.

Zonnepanelen subsidie - updates voor 2021

subsidiekansen 2021 zonnepanelen

Met de nieuwe zonnepanelen subsidie is de verwachting dat het aantal installaties op daken van ondernemers en woningcorporaties gaat groeien. De terugverdientijd van zonnepanelen op flatgebouwen en kantoorgebouwen neemt hiermee af van boven de 20 jaar tot 10-15 jaar. Omdat het hier om een zakelijke aanvraag gaat is het wel opletten de subsidie aan te vragen voordat u overgaat tot een investeringsverplichting.

De eerste updates van deze nieuwe zonnepanelen subsidie laten zien dat Verenigingen van Eigenaren (VvE's) niet in aanmerking lijken te komen voor deze subsidie. Dit is een gemiste kans, omdat veel daken van appartementen zo niet benut gaan worden om zonne-energie op te wekken.