Veelgestelde vragen
Zoek hier uw vraag:
De thermische schil is simpel gezegd de jas om de woning heen. Deze jas zorgt ervoor dat kou, lucht en vocht buiten blijven. Denk hierbij aan de wanden, beglazing, deuren, vloeren en daken.
De isolatie subsidie beloont het toepassen van maatregelen binnen deze schil.
Wat is ISDE subsidie? De ISDE subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) helpt woningeigenaren om een tegoedkoming te krijgen wanneer een warmtepomp, zonneboiler of isolatie is toegepast.
Onder de ISDE subsidie vallen isolatie, glas, warmtepompen, zonneboilers en aansluiting op een warmtenet. Dit zijn de meest voorkomende maatregelen die genomen worden. Voor de meeste eigenaar bewoners is isolatie het meest interessant, omdat genoeg woningen nog betere isolatie of glas kunnen gebruiken. Wel is er groei van vooral hybride warmtepompen, die ook onder de ISDE subsidie vallen.
Ja, wanneer uw inpandige garage deel uit gaat maken van de woning en een woonbestemming krijgt. De garage moet verwarmd zijn en alleen de buitengevel komt in aanmerking voor de subsidie.
Een inpandige garage grenst aan de rest van uw woning door een zijgevel en het plafond.
De warmtepomp meldcode is een KA nummer dat RVO gebruikt om te identificeren wat voor soort warmtepomp u heeft aangeschaft. Aan deze meldcode zit een subsidiebedrag vast. Via onze warmtepomp subsidietool kunt u snel zoeken naar uw warmtepomp en zorgen wij ervoor dat u altijd de juiste meldcode gebruikt.
Helaas weet niet iedereen dat er foto's gemaakt moeten worden van het plaatsen van isolatie of glas om in aanmerking te komen voor de subsidie. Bent u dit vergeten? Dat is geen groot probleem. Zorg ervoor dat u zo goed als het kan nog foto's maakt van de isolatie, desnoods in de nieuwe situatie. Stuur deze foto's aan ons toe en wij zullen helpen met de aanvraag.
Het is geen probleem als u bijvoorbeeld in 2023 de eerste isolatiemaatregel heeft genomen en in 2024 de tweede isolatiemaatregel. Belangrijk is wel dat u uiterlijk 24 maanden na uitvoeren van de eerste maatregel de subsidie aanvraagt. Op deze manier krijgt u het hogere bedrag aan ISDE subsidie. Het hogere bedrag van de eerste subsidiemaatregel wordt dan overgemaakt bij de tweede subsidieaanvraag. Als u bij ons de aanvraag doet regelen wij dat automatisch met de overheid.
Vanaf 2022 is het nodig om per isolatiemaatregel die u neemt de isolatie meldcode door te geven aan RVO. Met deze code kan de overheid zien wat voor soort isolatie u heeft gebruikt. Dit hangt ook samen met het subsidiebedrag dat u kunt ontvangen.
Deze isolatie meldcode wordt vaak doorgegeven door uw aannemer of installateur. Via onze software kunt u gemakkelijk deze voorwaarden controleren en isolatie subsidie snel aanvragen. De meldcode van isolatie is een voorwaarde om subsidie mee aan te kunnen vragen. Zorg ervoor dat de aannemer dit van te voren duidelijk meegeeft.
Wat gebeurt er als de subsidiepot isolatie op is? De kans is klein dat in 2022 de subsidiepot op isolatie op zal raken. Er zit veel geld in de pot. Mocht de subsidiepot voor isolatie opraken in 2022, dan komt er in 2023 weer geld beschikbaar. U kunt dan altijd 12 maanden na het plaatsen van de isolatie uw subsidie aanvragen, dus ook in 2023.
Met de ISDE rekentool kunt u gemakkelijk uw exacte subsidiebedrag berekenen voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers. Ons systeem berekent automatisch het juiste bedrag bij het juiste product en de combinatie van maatregelen.
Biobased isolatiematerialen, zoals vlas en vezelhennep, krijgen vanaf 2024 een extra subsidie per vierkante meter. Deze bedraagt bijvoorbeeld €5 per m² voor dakisolatie en €2 per m² voor vloerisolatie. Dit is een extra bonus bovenop de reguliere subsidie
De Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) is een subsidieprogramma van de overheid dat verhuurders ondersteunt bij het verduurzamen en onderhouden van hun huurwoningen. Dit omvat energiebesparende maatregelen en onderhoudswerkzaamheden die bijdragen aan een lagere energierekening en verbeterd wooncomfort voor huurders. Voor deze doelgroepen is de SVOH subsidie in 2025 relevant: Particuliere verhuurders, institutionele beleggers.
U kunt het beste contact opnemen via de e-mail: vragen@simpelsubsidie.nl. De meest gestelde vragen kunt u vinden in dit veelgestelde vragen overzicht. Bijna alle vragen die wij ontvangen staan al beantwoord in dit overzicht. Wij zijn een commercieel bedrijf, dus wilt u uw vraag direct aan de overheid stellen dan kan dat via DEW@RVO.nl. De contactgegevens van de overheid staan hier.
Wij streven er naar om uw vragen binnen 1-3 werkdagen te beantwoorden. Aangezien wij een volledig digitaal bedrijf zijn is telefonisch contact niet mogelijk. Stuur daarom uw vraag naar ons op per e-mail en u krijgt snel antwoord. Onze ervaring is dat alle vragen prima per email te beantwoorden zijn.