Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

06 / 05 / 2023

Zonnepanelen subsidie voor VvE's, MKB en woningcorporaties

ISDE subsidie zonnepanelen beschikbaar voor zakelijke partijen


Zonnepanelen subsidie voor VvE's, MKB en woningcorporaties

Het is eindelijk zover, de nieuwe ISDE subsidie 2021 is bekend. De regeling is flink veranderd. Naast de traditionele warmtepomp subsidie zijn er een aantal categorieën bijgekomen. Een van deze categorieën is de subsidie voor zonnepanelen 15 tot 100 kWp. Het was precies deze tussengroep die de afgelopen jaren niet goed heeft geprofiteerd van zonne-energie. De salderingsregeling werkte vaak onvoordelig voor deze type gebouwen en de SDE++ regeling kan alleen aangevraagd worden bij een grootverbruikersaansluiting.

 

Subsidie zonnepanelen op flats

Van de 164 miljoen euro die er beschikbaar is vanuit de ISDE subsidie 2021 is 40 miljoen gereserveerd voor zonnepanelen op flatdaken. Het benutten van deze flatdaken voor zonnepanelen is de afgelopen jaren achtergebleven. De business case kwam niet uit. Met de nieuwe subsidieregeling wordt het interessant om zonnepanelen te plaatsen op flatdaken. Vooral voor woningcorporaties ontstaan er nu kansen om grote schaal zonnepanelen toe te passen. Tot slot zullen de ondernemers ook geïnteresseerd zijn in de subsidie zonnepanelen op flats.

De subsidie zonnepanelen op flats  komt neer op ongeveer 125 euro per kWp.  Het aantal te plaatsen panelen zal tussen de minimaal 50 tot maximaal 300 panelen liggen. Dit komt neer op een zonnepanelen subsidie tussen de 1.875 en 12.500 euro.

 

Voorwaarden subsidie zonnepanelen op flats

Om in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling voor zonnepanelen op flats moet er voldaan worden aan een aantal voorwaarden: De elektriciteitsaansluiting niet groter mag zijn dan 3 maal 80A. Er moet een document aangeleverd worden waaruit blijkt dat het gezamenlijke vermogen van de zonnepanelen ten minste 15 kWp is en maximaal 100 kWp. Aanvullend moet het gaan om een gebouwgebonden installatie. 

De ISDE subsidie zonnepanelen is niet aan te vragen als eigenaar bewoner of verhuurder. De woningcorporatie of MKB’er moet deze subsidie aanvragen. Deze wens komt voort uit een motie van Tweede Kamerlid Agnes Mulder. De motie roept op om de ISDE subsidie beschikbaar te stellen voor deze doelgroepen. De Staatscourant vat het als volgt samen: De doelgroep voor de productie van duurzame energie uit zonlicht door middel van fotovoltaïsche zonnepanelen en windenergie bestaat uit alle zakelijke partijen met uitzondering van natuurlijke personen. Het is wel mogelijk om als particuliere verhuurder de subsidie aan te vragen.

Het is nog onduidelijk of de VvE als vereniging in aanmerking komt voor deze zonnepanelen subsidie. Een voorwaarde is dat eigenaar-bewoners niet in aanmerking komen.

 

Onderwerpen / Tags

Zonnepanelen subsidie ISDE

Subsidie ISDE zonnepanelen

MKB zonnepanelen subsidie

VvE's zonnepanelen subsidie

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie