Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

15 / 01 / 2021

Isolatie subsidies voor woningen in 2021

Welke mogelijkheden zijn er voor subsidie bij het isoleren van de eigen woning of VvE


Isolatie subsidies voor woningen in 2021

Wil je van koude voeten af of tocht? Dan is het mogelijk je woning of VvE te isoleren met steun van de Rijksoverheid. De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) maakt het mogelijk subsidie aan te vragen voor isolerende maatregelen. Tot en met 31 december 2020 krijg je gemiddeld 30% van de totale isolatiekosten vergoed.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Subsidie aanvragen voor isolatie in 2021

In 2021 gaat de isolatiesubsidie veranderen. De 30% subsidie is tijdelijk verhoogd om ondernemers en particulieren te ondersteunen tijdens de corona crisis, het werk moet doorgaan. Het is mogelijk om vanaf twee isolerende maatregelen een subsidie aan te vragen die kan oplopen tot maximaal 10.000 euro. Vanaf 2021 zal de subsidie voor isolatie wel versomberd worden voor zowel particulieren als VvE’s. De SEEH subsidie zal worden samengevoegd met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

De ISDE regeling en SEEH subsidie hebben samen nu een potje van 180 miljoen. Na de samenvoeging in 2021 zal dit in totaal 100 miljoen worden. Een flinke verlaging van de beschikbare subsidie voor warmtepompen, zonneboilers en isolatie dus. Van belang is daarom in 2021 zo slim en snel mogelijk subsidie aan te vragen.

 

Toch een voordelige subsidieregeling voor isolatie en warmtepompen?

Deze afname van subsidie op warmtepompen en isolatie kan op kritiek rekenen van de Vereniging Eigen Huis en een aantal andere belangenorganisaties. Om VvE’s en woningeigenaren te stimuleren echt te gaan verduurzamen is een stabiele stroom van isolatie subsidie nodig op langere termijn, aldus deze partijen.

Helemaal alleen staan deze partijen niet. Uit evaluaties van het Klimaatbeleid en aardgasvrije wijken komt naar voren dat een ‘Nationaal Isolatieprogramma’ met voldoende subsidie en gemakkelijke voorwaarden noodzakelijk is. Wie weet, misschien is de politiek na de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 in staat isoleren duurzaam wonen en nog interessanter te maken.

 

 

Meer blogs van Simpel Subsidie

VvE isolatie subsidie

VvE subsidie duurzaamheid

ISDE budget 2021