Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

03 / 12 / 2021

Isolatie subsidies voor woningen in 2021

Welke mogelijkheden zijn er voor subsidie bij het isoleren van de eigen woning of VvE


Isolatie subsidies voor woningen in 2021

Wil je van koude voeten af of tocht? Dan is het mogelijk je woning of VvE te isoleren met steun van de Rijksoverheid. De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) maakt het mogelijk subsidie aan te vragen voor isolerende maatregelen. Tot en met 31 december 2020 krijg je gemiddeld 30% van de totale isolatiekosten vergoed. Lees hier meer over de isolatie subsidie voor woningen in 2021 en 2022.

Gratis je isolatie subsidie checken

Subsidie aanvragen voor isolatie in 2021

In 2021 gaat de isolatiesubsidie veranderen. De 30% subsidie is tijdelijk verhoogd om ondernemers en particulieren te ondersteunen tijdens de corona crisis, het werk moet doorgaan. Het is mogelijk om vanaf twee isolerende maatregelen een subsidie aan te vragen die kan oplopen tot maximaal 10.000 euro. Vanaf 2021 zal de subsidie voor isolatie wel versomberd worden voor particulieren. De SEEH subsidie zal worden samengevoegd met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). De ISDE regeling en SEEH subsidie hebben samen nu een potje van 180 miljoen. Na de samenvoeging in 2021 zal dit in totaal 164 miljoen worden. Een verlaging van de beschikbare subsidie voor warmtepompen, zonneboilers en isolatie dus. Van belang is daarom in 2021 zo slim en snel mogelijk isolatie subsidie aan te vragen. De isolatie subsidie voor VvE´s blijft wel onder de SEEH subsidie subsidie staan. De voorwaarden blijven daar op hetzelfde in 2021 en 2022.

Op zoek naar een isolatie specialist?

Om in aanmerking te komen voor de ISDE subsidie is het belangrijk te voldoen aan de voorwaarden. Voor zowel 2021 als in 2022 moet het isolatiemateriaal aan bepaalde voorwaarden voldoen. Hieronder de verschillende voorwaarden per soort isolatie. Het best is als het isolatiemateriaal dat je kiest een isolatie meldcode heeft. Met deze meldcode weet de overheid precies welke kwaliteit er geplaatst is en kan de subsidie snel worden uitgekeerd. Heb je geen meldcode? Dan kan je ook subsidie aanvragen, maar zorg er wel voor dat de aannemer de hoeveel m2, kwaliteit (Rd-waarde) en merkisolatie op de factuur zet. Voor slechts 85 euro helpen wij u met het gehele subsidie aanvragen. Check gratis je subsidie via onze isolatie subsidietool. Je hoeft ons pas achteraf bij succes te betalen, zo loop je geen enkel risico en voorkom je een hoop werk.

Toch een voordelige subsidieregeling voor isolatie en warmtepompen?

Deze afname van subsidie op warmtepompen en isolatie kan op kritiek rekenen van de Vereniging Eigen Huis en een aantal andere belangenorganisaties. Om VvE’s en woningeigenaren te stimuleren echt te gaan verduurzamen is een stabiele stroom van isolatie subsidie nodig op langere termijn, aldus deze partijen. Helemaal alleen staan deze partijen niet. Uit evaluaties van het Klimaatbeleid en aardgasvrije wijken komt naar voren dat een ‘Nationaal Isolatieprogramma’ met voldoende subsidie en gemakkelijke voorwaarden noodzakelijk is. Wie weet, misschien is de politiek na de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 in staat isoleren duurzaam wonen en nog interessanter te maken.

 

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Hoe ziet een goede factuur voor triple of HR++ glas eruit?

Hoe ziet een goede factuur voor isolatie eruit?

Wat is de beste hybride warmtepomp?